ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Άλλαξαν την σκυτάλη σήμερα οι Λαρισαίοι- Σε έναν ξεχωριστό αγώνα χωρίς διακρίσεις (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στην καρδιά της Λάρισας και συγκεκριμένα στην Κεντρική Πλατεία,  οι πρωτοποριακοί αγώνες σκυταλοδρομιών στους οποίους η νίκη θα είχε τη μικρότερη σημασία, καθώς εκείνο που άξιζε ήταν η προώθηση τόσο του αθλητικού πνεύματος, όσο και της αλληλεγγύης. Η σκυτάλη βέβαια σημαίνει και συνεργασία, στοιχείο που είναι απαραίτητο προκειμένου να έχουν επιτυχία οι αγώνες.

Σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχαν πολλοί Λαρισαίοι μικροί και μεγάλοι που έτρεξαν με την σκυτάλη ανά χείρας. Μαζί τους και ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής ο οποίος έτρεξε έχοντας δίπλα του ένα άτομο με ειδικές ανάγκες την 18χρονη Μαίρη Λαίνα.

paidis

vikos1

Η διαδρομή ήταν στους κεντρικούς δρόμους  της πόλης. Οι αγώνες που διεξάγονται για πρώτη φορά στη Λάρισα έχουν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς όλοι όσοι συμμετείχαν στην εντυπωσιακή αυτή αθλητική γιορτή, στήριξαν το «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Λάρισας».

vikos10

vikos5

Τα Street Relays Gr, είναι μία νέα πρωτοποριακή σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης και για πρώτη φορά ταυτίζονται και συνυπάρχουν αρμονικά ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός.

vikos4

paraolompionikis

Την εκκίνηση έδωσε ο Μάκης Καλαράς παραολυμπιονίκης στην δισκοβολία 2004 και 2008.  Όχι απλώς έδωσε την εκκίνηση αλλά συμμετείχε στο αγώνα με το ιδιότυπο αναξίδιο του το οποίο ονομάζεται κυρίλατο. “Προσπαθώ να συμμετέχω σε όλους αυτούς τους αγώνες και να ενώσω όλες τις πόλεις. Είναι για καλό σκοπό όλοι είτε αντιμετωπίζουν πρόβλημα είτε όχι όλοι μαζί συμμετέχουν σε ένα αγώνα χωρίς διακρίσεις.”, τόνισε ο παραολυμπιονίκης.

vikos3

Εκτός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, από τα Βίκος Street Relays της «πρωτεύουσας του κάμπου», δε θα μπορούσε να λείπει ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, ο οποίος είχε και το ρόλο του συνδιοργανωτή των αγώνων.

vikos-9

Ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής μετά το τέλος του φιλανθρωπικού αγώνα δήλωσε: ” Είμασταν μια ωραία αυτοδιοικητική ομάδα που τρέξαμε στο αγώνα. Μαζί μας ήταν και η Μαρία που είναι ένα κορίτσι με ειδικές ανάγκες. Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα πως όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαμε. Στην εκδήλωση αυτή στηρίζεται ο «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Λάρισας»

vikos7

Επίσης Βραβεύτηκε ο Στέλιος Δημότσιος ο Λαρισαίος Αθλητής που συμμετείχε σε πολλές Ολυμπιάδες.

dimotsios

vikos-11

Με το τέλος του αγώνα υπήρχε ένα μετάλλιο που περίμενε το κάθε συμμετέχοντα σε αυτό το τόσο ξεχωριστό αγώνα σκυταλοδρομίας.

14658247_1118105718266122_1812930423_n

Π.Γ

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις