Μάξιμος: «Καταλυτική η συμβολή της Εκκλησίας στην επιβίωση της ελληνικής ταυτότητας!»

Δημοσιεύθηκε στις: 15 Οκτωβρίου 2016, 11:46

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παραβρέθηκε στην έναρξη του Ε΄ Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821 με θέμα «ο διεθνής περίγυρος και ο Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία της Εκκλησίας, ο κ. Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της ανάδειξης της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, μέσω ενός υψηλού επιπέδου επιστημονικού συνεδρίου -το οποίο πραγματοποιείται για πέμπτο συνεχές έτος- αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον αναντικατάστατο και διαχρονικό ρόλο της στην ενίσχυση της ιστορικής συνείδησης του ελληνικού έθνους.

xar_synedrio

Το επίπεδο των εισηγητών του συνεδρίου και εφέτος, συνιστά ασφαλέστατη εγγύηση για την επιτυχία του. Οι ανακοινώσεις που θα ακουστούν αυτές τις ημέρες είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν στη περαιτέρω διεύρυνση της ιστορικής γνώσης μας, για την περίοδο αυτή που λαμβάνει χώρα η αναγέννηση του ελληνισμού, ο οποίος εξέρχεται από το ζόφο της πολύχρονης οθωμανικής δουλείας και βάζει τα θεμέλια της απαρχής του ελευθέρου βίου των Ελλήνων.

Για μια ακόμη φορά, δραττόμενος της ευκαιρίας, θα ήθελα να στηλιτεύσω τις ανιστόρητες και αντεπιστημονικές απόψεις, που διατυπώνονται από συγκεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και τους οπαδούς τους, που κάποιοι από αυτούς κατέχουν κυβερνητικές θέσεις, σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητούνται η συνέχεια του ελληνικού έθνους, η σημασία της ελληνικής επαναστάσεως του 1821, και η καταλυτική συμβολή της Ορθοδοξίας και της εκκλησίας στην επιβίωση της ελληνικής ταυτότητας στο διάβα του χρόνου. Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι απόψεις είναι μόνον ένα σύμπτωμα των καιρών, που πολύ σύντομα θα παραδοθεί απαξιωμένο στη λήθη του χρόνου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ