ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ερχεται το πρώτο ποδοσφαιρικό μνημόνιο – Το αποφασίζει σήμερα η FIFA

H Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο ζει στις ημέρες του 3ου μνημονίου, όμως ποδοσφαιρικά θα κάνει… πρεμιέρα.

Η FIFA μετά την αδυναμία της ΕΠΟ να οδηγηθεί σε εκλογές και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την αναβολή τους, επιβάλει διοικούσα επιτροπή τουλάχιστον για έξι μήνες.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, να κάνει δεκτή την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου οδήγησε στην αναβολή των εκλογών ωστόσο αυτό από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία κρίνεται ως παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Για το λόγο αυτό η FIFA συνεδριάζει σήμερα και θα λάβει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την απόφαση για διοικούσα επιτροπή χωρίς να έχουν διαρρεύσει ονόματα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15μελές το οποίο θα αποτελούν άνθρωποι τόσο από την απερχόμενη διοίκηση όσο και από την αντιπολίτευση όμως άγνωστο παραμένει αν θα αλλάξει και κάτι στην ΚΕΔ.

Το πιο πιθανό είναι να οριστούν ξένοι αρχιδιαιτητές, οι οποίοι όμως θα πρέπει να συνεργάζονται με Έλληνες διαιτητές. Επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί αν η επιτροπή θα έχει αρμοδιότητες μιας κανονικά εκλεγμένης διοίκησης ή όχι. Αυτό άλλωστε θα ορίσει και τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών.

 
iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις