10 πιτσιρικάδες με… master στις κλοπές δικύκλων “ρήμαξαν” τη Λάρισα- Έκλεψαν 7 “παπάκια” μέσα σε ένα μήνα

Δημοσιεύθηκε στις: 14 Οκτωβρίου 2016, 08:40

Σε σχηματισμό δικογραφίας για 10 ανηλίκους προχώρησε η Ασφάλεια Λάρισας καθώς διαπιστώθηκε πως είχαν κλέψει το τελευταίο διάστημα από την περιοχή τουλάχιστον 7 μοτοποδήλατα.

Μάλιστα σύμφωνα με την δικογραφία οι πιτσιρικάδες που ήταν από 15-17 ετών φαίνεται πραγματικά να είχαν… master στις κλοπές. Όχι μόνο έκλεβαν “παπάκια” αλλά είχαν και τις ειδικές γνώσεις να τα αποσυναρμολογήσουν σε ανταλλακτικά.

Η δράση τους ξεκίνησε από τα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε χθες καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους.

Συλλήψεις δεν υπήρξαν καθώς είχαμε παρέλευση του αυτοφώρου.

H ανακοίνωση της αστυνομία για το περιστατικό:

“Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, πέντε περιπτώσεις κλοπών δικύκλων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε 16χρονων ημεδαπών και δύο 15χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, για το αδίκημα της κλοπής, καθώς και σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού και δύο 16χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από (19-09-2016) έως (09-10-2016) στην πόλη της Λάρισας, επτά από τους δράστες ενεργώντας σε ομάδες ή μεμονωμένα, διέπραξαν συνολικά πέντε κλοπές δικύκλων, ορισμένα από τα οποία αποσυναρμολογούσαν οι ίδιοι, ενώ ένα δίκυκλο διέθεσαν στους υπόλοιπους τρεις δράστες.

Όλα τα αφαιρεθέντα δίκυκλα και ανταλλακτικά τους βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται για εξακρίβωση τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.”

*Φωτό αρχείου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ