ΛΑΡΙΣΑ

Το ΕΚΝΛ για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

“Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει την αντίθεσή του με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ο οποίος προβλέπει την συνεργασία του υπουργείου παιδείας με 40 διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ. Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι διεθνείς οργανώσεις και οι ΜΚΟ θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της εκπαίδευσης σε ώρες και μέρες που δεν θα συμπίπτουν με το ωρολόγιο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων και των τάξεων υποδοχής  αφού λάβουν σχετική πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, διεκδικεί:

  • Να μην υπάρχει εμπλοκή καμίας ΜΚΟ ή άλλης οργάνωσης, πέρα του ίδιου του κράτους, στην εκπαιδευτική διαδικασία των προσφυγόπουλων.
  • Να εξασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος.
  • Για τις τάξεις υποδοχής το απόγευμα στα δημόσια σχολεία να τηρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν και για τα παιδιά στα κανονικά σχολεία. Δηλαδή βεβαίωση γιατρού, εμβολιασμοί, κτλ. Επίσης, γενικότεροι όροι λειτουργίας όπως επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, κατάλληλες αίθουσες, κ.α. Να εξασφαλίσει το κράτος μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας αυτά τα κριτήρια ώστε να μην αποκλειστεί κανένα παιδί.
  • Για μεμονωμένες περιπτώσεις εγγραφών σε πρωινά τμήματα (επειδή δεν μπορούν να υλοποιηθούν τάξεις υποδοχής το απόγευμα λόγω μικρού αριθμού μαθητών), πρέπει να πληρούνται κι εδώ όλα τα κριτήρια εγγραφής και οι όροι λειτουργίας, όπως μπαίνουν παραπάνω.
  • Να γίνουν προσλήψεις πλήρους και σταθερής απασχόλησης εκπαιδευτικών που θα καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, αλλά και όλα τα κενά του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.”
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις