ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η πρώτη «μάχη» στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τις προσφυγές των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών θα κρίνουν σήμερα, εκ νέου, μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδες της συνεδρίασης, η ολομέλεια του ΣτΕ. Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 συνεδριάζει η ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου, προκειμένου οι 30 δικαστές να αποφασίσει για την τύχη των προσφυγών που έχουν κατατεθεί, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη συνεδρίαση την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου προσδιόρισε την Τρίτη δύο διασκέψεις για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Η πρώτη διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, προσδιορίστηκε για σήμερα το απόγευμα και η δεύτερη για το πρωί της ερχόμενη Παρασκευής (9,30 π.μ.), χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και τρίτη διάσκεψη της Ολομέλειας κάτι που θα κριθεί από την διαδικασία.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη θα συμμετέχουν 30 δικαστές. Ειδικότερα, εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου και οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Όπως είναι γνωστό στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των 4 αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις