ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες σοκ από την Αϊτή: Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα χολέρας

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην περιοχή προειδοποίησαν από την πρώτη μέρα της μεγάλης καταστροφής από τον τυφώνα Μάθιου, για το ενδεχόμενο επιδημίας χολέρας στον πληθυσμό της Αϊτής. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές απηύθυναν έκκληση για βοήθεια και την αποστολή εμβολίων. Αρκετά 24ωρα μετά, η διεθνής κοινότητα παραμένει απαθής, ενώ τα κρούσματα χολέρας παρουσιάζουν δραματική αύξηση, καθώς σε καθημερινή βάση μεταφέρονται δεκάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία με συμπτώματα της θανατηφόρας ασθένειας.

Οι νεώτερες εικόνες από τη χώρα που χτυπήθηκε βάναυσα από τον μεγαλύτερο τυφώνα των τελευταίων χρόνων, ο οποίος άφησε πίσω του σχεδόν 1.000 νεκρούς, σοκάρουν. Μεγάλος αριθμός παιδιών έχει προσβληθεί από χολέρα, ενώ στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν εμβόλια, ούτε τα κατάλληλα φάρμακα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής λαίλαπας που προμηνύεται. Οι γιατροί απευθύνουν νέα έκκληση για την αποστολή βοήθειας, δημοσιεύοντας τις πραγματικές εικόνες που αντιμετωπίζουν μετά την τεράστια καταστροφή και την εκατόμβη νεκρών από τον τυφώνα Μάθιου.

Η παραπάνω γυναίκα έχει προσβληθεί από χολέρα και αναμένει τη βοήθεια των γιατρών στο νοσοκομείο του Port-a-Piment. Ακολουθούν σοκαριστικές εικόνες με μικρά παιδιά, ανήμπορα, να υποφέρουν από τα συμπτώματα της θανατηφόρας ασθένειας, με εμφανή τα σημάδια και σε συνθήκες που σίγουρα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

protothema.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις