ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Όσοι φορούν γυαλιά έχουν υψηλότερο IQ από όσους έχουν τέλεια όραση

Οι διοπτροφόροι θα πρέπει να υπερηφανεύονται για την εξυπνάδα τους αφού όπως αποδεικνύεται επιστημονικά, έχουν υψηλότερο IQ απ΄όσους έχουν τέλεια όραση.

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μάιντς στη Γερμανία διαπίστωσαν πως, τα άτομα που έχουν μυωπία, έχουν υψηλότερο IQ και είναι πιο μορφωμένα απ’ όσους δεν χρειάζονται γυαλιά οράσεως.

Οι επιστήμονες έκαναν έρευνα μελετώντας την αύξηση των κρουσμάτων μυωπίας στην Ευρώπη. Το 50% των ατόμων που είναι εργαζόμενοι άνω των 40 ετών έχουν πρόβλημα μυωπίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.452 ατόμων με τους επιστήμονες να λαμβάνουν υπόψη τους τα αποτελέσματα των οφθαλμολογικών εξετάσεων, τα τεστ εξυπνάδας αλλά και την ηλικία των ερωτηθέντων.

Η έρευνα επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Μια υψηλή μαθησιακή ικανότητα εντοπίζεται στους μύωπες σε αντίθεση με σε όσους δεν είναι μύωπες. Ωστόσο, οι  ειδικοί υποστηρίζουν ότι στενή σχέση μεταξύ των επιπέδων εξυπνάδας και του χρόνου που αφιερώνει κανείς στο διάβασμα. Διαβάζοντας βιβλία, μπορεί κανείς να καταστήσει ευεπίφορα τα μάτια του σε διάφορες παθήσεις όπως η μυωπία».

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις