ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει ο Φίλης για τα θρησκευτικά: Διάλογος με την Εκκλησία, αλλά όχι συναπόφαση

Αν και οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας φάνηκαν να πέφτουν, μετά από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Νίκος Φίλης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει συναπόφαση στο μάθημα των θρησκευτικών.

«Την ευθύνη για το όποιο μάθημα την έχει το κράτος. Διάλογος ναι, αλλά όχι συναπόφαση. Την απόφαση για το οποιοδήποτε μάθημα την έχει το κράτος, το υπουργείο Παιδείας διά των αρμοδίων οργάνων του», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Τα ισχύοντα βιβλία Θρησκευτικών- τα οποία θα αλλάξουν του χρόνου αφού δοκιμαστούν τα νέα προγράμματα στα σχολεία- όταν εφαρμόστηκαν συνάντησαν την οργισμένη αντίδραση της εκκλησίας. Τώρα η εκκλησία λέει ότι πρέπει αυτά να μείνουν. Αυτό σημαίνει ότι όταν γίνονται ώριμες αλλαγές μπορεί να αντιδρά η εκκλησία γιατί θέλει επισημαίνει το δικό της ρόλο και τη δική της άποψη για τα πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Μεμονωμένο περιστατικό στη Μυτιλήνη

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο περιστατικό στη Μυτιλήνη, όπου γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε τη Δευτέρα παιδιά προσφύγων.

«Πρόκειται για εξαιρετικά μειοψηφικές καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης τα ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες. Η Μυτιλήνη εδώ και ένα χρόνο δείχνει μια μεγάλη αλληλεγγύη και γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η κίνηση που έγινε – και η οποία δεν εκπροσωπεί και το σύλλογο – πρέπει να είναι μια εξαιρετικά μειοψηφική κίνηση ορισμένων ανθρώπων», σχολίασε ο κ. Φίλης.

Οσο για το επιχείρημα των γονέων ότι δεν ενημερώθηκαν, ο υπουργός απάντησε «Ακόμα και αναγκαία ενημέρωση να μην υπήρχε, δεν κλείνεις ένα σχολείο με λουκέτο με το έτσι θέλω, αλλά ζητάς ενημέρωση. Ο διευθυντής δεν υποχρεούται να κάνει ενημέρωση στους γονείς, ο Διευθυντής ενημερώνει τα παιδιά ότι μεθαύριο θα έχουμε και μαθητές πρόσφυγες σε Τμήμα Υποδοχής».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις