ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσό στεφάνι θα έβγαζαν στο σφυρί αρχαιοκάπηλοι

Το πολύτιμο αρχαιολογικό αντικείμενο βρισκόταν στα χέρια Ελλήνων, τρεις από τους οποίους προέρχονται από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και είχαν βρεθεί στα Ιωάννινα μετά από ραντεβού με επίδοξους αγοραστές

Γερό χτύπημα στην παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διαπραγματευόταν στα Ιωάννινα πώληση ενός ανεκτίμητης αξίας χρυσού στεφανιού της ελληνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πολύτιμο αρχαιολογικό αντικείμενο βρισκόταν στα χέρια Ελλήνων, τρεις από τους οποίους προέρχονται από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και είχαν βρεθεί στα Ιωάννινα μετά από ραντεβού με επίδοξους αγοραστές. Την πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη των τριών πωλητών φέρεται να έδωσε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Το χρυσό στεφάνι, που πιθανότατα είναι προϊόν λαθρανασκαφής από περιοχή της Μακεδονίας, εξετάστηκε από αρχαιολόγους που το χρονολόγησαν επιβεβαίωσαν την ανεκτίμητη αξία του. Οι έρευνες για να εξακριβωθεί ο χώρος από τον οποίο προέρχεται, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, που η ΕΛ.ΑΣ. καταφέρνει να διεισδύσει στα άδυτα των κυκλωμάτων της αρχαιοκαπηλίας, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην Πάτρα και άλλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας και, μεταξύ άλλων, σκόπευε να ξεπουλήσει δυο αγάλματα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις