ΕΛΛΑΔΑ

Στους κατοίκους της Λέσβου το Νόμπελ Ειρήνης;

Οι Ελληνες νησιώτες, που με την αυταπάρνηση και την ανθρωπιά τους έχουν προσφέρει βοήθεια και φιλοξενία σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, εμφανίζονται από μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων ανά τον Κόσμο ως το φαβορί για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης (που θα ανακοινωθεί σήμερα), σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Ασοσιέιτεντ Πρες» σε σχετικό τηλεγράφημά του.

Πιο συγκεκριμένα, η Unibet δίνει φαβορί τους Ελληνες νησιώτες, με δεύτερη την ανθρωπιστική οργάνωση «Λευκά Κράνη» που δραστηριοποιείται στη Συρία. Μια άλλη εταιρεία στοιχηματισμού πάντως, η «Paddy Power» δίνει προβάδισμα στα «Λευκά Κράνη» έναντι των Ελλήνων νησιωτών, που τους φέρνει δεύτερους.

Παρόλο που η επιτροπή των βραβείων Νόμπελ δεν έχει δημοσιεύσει ονόματα υποψηφίων, έχει γίνει γνωστό πως αν τελικά το βραβείο απονεμηθεί στους Ελληνες νησιώτες, τότε ως εκπρόσωποί τους θα το παραλάβουν δύο κάτοικοι της Σκάλας Συκαμνιάς Λέσβου: η 85χρονη Αιμιλία (Μιλίτσα) Καμβύση, παιδί Μικρασιατών προσφύγων από το Μοσχονήσι, την οποία απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός να ταΐζει με μπιμπερό ένα βρέφος από την Συρία, και ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλαμιός.

Η φωτογραφία μάλιστα με την 85χρονη γυναίκα να ταϊζει το μωρό έκανε το γύρο του Κόσμου και ταυτίστηκε με την ανθρωπιά που έχουν επιδείξει κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου προς τους ανθρώπους αυτούς που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους εν μέσω κυρίως πολέμων, για ένα καλύτερο αύριο.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις