ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Σούλτης απαντά στο Νασιώκα: Και οι Κασσάνδρες θα συνεχίσουν να διαψεύδονται….

Με μία μακροσκελή δήλωση και μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της Ανθρώπινης Πόλης Έκτορα Νασιώκα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης απαντά στην κριτική που πρόσφατα δέχθηκε η δημοτική αρχή για τον απολογισμό.

Στη δήλωση που τιτλοφορείται “η Συμπαράταξη η δημοτική αρχή και οι Κασσάνδρες….” αναφέρονται τα εξής: “Πάντα πίστευα ότι όταν κυβερνάς ή γενικά έχεις την ευθύνη της διοίκησης δεν πρέπει να μιλάς, διότι πρέπει να μιλάει το έργο σου. Η τοποθέτηση όμως του επικεφαλής της Ανθρώπινης Πόλης του φίλου μου Έκτωρα Νασιώκα με προκάλεσε τόσο πολύ που δεν μπόρεσα να τηρήσω αυτή την αρχή που επέβαλα στον εαυτό μου.

Θέλω λοιπόν να θυμίσω σε όσους ξεχνούν ότι εδώ και 3 χρόνια όλοι όσοι μιλούσαν με αυτόν τον εμπαθή, απολιτίκ (ή μάλλον παραπολιτικό και κίτρινο) λόγο, διαψευστήκαν άπειρες φορές ως τώρα. Η ανάδειξη επικεφαλής στην Λαρισαίων Πόλις, μετά την παραίτηση του Γιάννη Σάπκα,  έγινε δημοκρατικά σε μια πολύ μεγάλη και ανοιχτή ολομέλεια στην οποία μπορούσε ο καθένας να θέσει υποψηφιότητα (και ο κ. Νασιώκας αν ήθελε).

Στη συνέχεια όταν σαν επικεφαλής της Λαρισαίων Πόλις με την συνεργασία του πρώην επικεφαλής ξεκινήσαμε τις διεργασίες για συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων όλοι προέβλεπαν ότι δε θα καταλήξουμε πουθενά. Όταν καταλήξαμε στην κοινή πολιτική διακήρυξη, όλοι προεξοφλούσαν ότι όταν θα φτάσουμε στα πρόσωπα θα τα «σπάσουμε».

Όταν φτάσαμε στην πρωτοφανή για τα πανελλήνια πολιτικά δεδομένα  διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξή του υποψηφίου δημάρχου διακήρυσσαν ότι ο ηττημένος και η παράταξη του δε θα ακολουθούσε,  και όταν και σε αυτό διαψεύστηκαν προεξόφλησαν την ήττα μας στις εκλογές. Στις εκλογές πήγαμε με το 90% της Λαρισαίων Πόλις στην Συμπαράταξη, παρά τον ανηλεή πόλεμο που δεχτήκαμε τότε. Μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής οι  ίδιοι κύκλοι ήταν σίγουροι ότι σε ένα χρόνο η Συμπαράταξη θα γίνει χίλια κομμάτια σπαρασσόμενη από τις συνιστώσες της, πράγμα που δεν έγινε παρά το εξαιρετικά δύσκολο πολιτικό περιβάλλον. Έγινε ακριβώς το αντίθετο, το περιβάλλον της συμπαράταξης λειτούργησε σαν συγκολλητική ουσία στις όποιες πολιτικές αλλαγές, διαφωνίες και αποχωρήσεις από κόμματα!

Σήμερα επανέρχονται με νέο αφορισμό, διαπιστώνουν την πλήρη αποτυχία της δημοτικής αρχής μετά από 2 χρόνια θητείας. Ειλικρινά δεν περιμέναμε από ανθρώπους με μακρά πολιτική εμπειρία στον προοδευτικό χώρο μια τέτοια τοποθέτηση η οποία δυστυχώς συνεχίζει ένα μεγάλο πολιτικό λάθος.

Όσο για την πορεία της Δημοτικής αρχής της συμπαράταξης  θα μεταφέρω μόνο τα σοφά λόγια του Γιαννη Σάπκα από την τοποθέτηση του στην Λαική συνέλευση της Δημοτικής Αρχής την Τρίτη 4 Οκτωβρίου. «Είναι δυνατόν κάθε εχέφρων άνθρωπος να περιμένει από μια δημοτική αρχή 2 χρόνων να δει το μεγάλο έργο; Όχι βέβαια! Αλλά όλη η πόλη νοιώθει την αλλαγή στη δημοτική αρχή, διότι δε νοιώθουμε υποχρεωμένοι σε κάθε αίτημα μας, δεν παρακαλάμε για να μπει το παιδί μας στους παιδικούς σταθμούς, δεν μας ξεγελάνε ότι μας σβήνουν τις κλήσεις, η συνεργασία με τους φορείς είναι γενική και ειλικρινής….» και είπε ο Γιάννης και πολλά ακόμα ειλικρινή και από καρδιάς.

Ναι η αντιπολίτευση οφείλει να κάνει κριτική και ας είναι και σκληρή, ναι έχουμε δυσκολίες στο πολύ δύσκολο  περιβάλλον της κρίσης που ζούμε, να πω ότι κάναμε και λάθη; να παραδεχτώ και παραλήψεις; Ναι να το κάνω, αλλά ο μηδενισμός και το ανάθεμα στην επιτυχημένη και μοναδική προσπάθεια της συμπαράταξης δικαιολογείται μόνο αν το εκλάβουμε σαν άλλοθι στην προσπάθεια  να μην αναγνωρίζουμε ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο πολιτικό λάθος του παρελθόντος, το γεγονός δηλαδή ότι οι διασπαστικές κινήσεις στέρησαν για χρόνια την ανάληψη της Δημοτικής αρχής από την προοδευτική παράταξη.

Όλα τα υπόλοιπα απαντώνται με όσα ο δήμαρχος είπε στην Λαική συνέλευση αλλά επαναλαμβάνει και σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του: εμείς ενώσαμε του πολίτες και θα του ενώσουμε ακόμα περισσότερο. Στα δύο χρόνια της θητείας μας σπείραμε,  με συλλογική διοίκηση, αξιοκρατία, διαφάνεια, διαβούλευση με εκπόνηση μελετών και σχεδιασμό. Σπείραμε και στα επόμενα χρόνια θα θερίσουμε.

Και οι Κασσάνδρες θα συνεχίσουν να διαψεύδονται….”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις