ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γ.Γ Υποδομών από την Λάρισα: “Οι κάτοικοι των Τεμπών θα περνάνε ελεύθερα από τα διόδια”

Μια σημαντική είδηση για τα Τέμπη και τα διόδια έβγαλε η συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Γ.Γ υποδομών Γιώργος Δέδες δεσμεύτηκε πως οι κάτοικοι των Τεμπών θα εξασφαλίσουν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια που βρίσκονται στην Κοιλάδα με μια ειδική κάρτα μόνιμου κατοίκου.

Ο κ. Δέδες δήλωσε: “εξετάζουμε ώστε να εξαντλήσουμε τις ελάχιστες δυνατότητες της διαπραγμάτευσης για τροποποιήσεις. Το βέβαιο είναι και μάλιστα για το οποίο δεσμευόμαστε, είναι οι κάτοικοι κοντινών δήμων με τα διόδια, δεν θα πληρώνουν διόδια. Οι κάτοικοι αυτοί θα έχουν κάρτα ελεύθερης διέλευσης των διοδίων, ώστε να μη επιβαρύνονται στην καθημερινότητά τους με ένα επιπρόσθετο κόστος”

Μάλιστα το υπουργείο ετοιμάζει και θα φέρει εκπτώσεις για όσους χρησιμοποιούν συχνά τους αυτοκινητοδρόμους από 10 έως 70%.

Ο Γ.Γ υποδομών Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε και στην διέλευση βαρέων οχημάτων από τους παράδρομους και τα προβλήματα που προκαλούν τονίζοντας ότι ” Τα φορτηγά που διέρχονται από το παράπλευρο δίκτυο- ενώ μπορούν να κινηθούν από την Εθνική Οδό και με δεδομένο ότι έχουν συμπεριλάβει στο κόμιστρο τους τα έξοδα των διοδίων- δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν από το παράπλευρο δίκτυο”, κατέληξε.

Ο κ. Δέδες μίλησε και για διαλειτουργικότητα των διοδίων σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο ώστε να μην χρειάζεται διαφορετική κάρτα διέλευσης ανάλογα με το παραχωρησιούχο. Μάλιστα αποκάλυψε ότι αυτό το θέμα θα συζητηθεί ανοιχτά στις 10 Οκτωβρίου σε ειδική εκδήλωση. Η διαλειτουργικότητα θα φέρει στα διόδια και την χρήση καρτών ανέπαφων συναλλαγών όπως σας είχε αποκαλύψει το onlarissa.gr.

Π.Γ

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις