Επιμένει η Ρένα για τις αναθέσεις στο παζάρι: Σας πήρανε χαμπάρι – Νταής: Λες ανακρίβειες

Δημοσιεύθηκε στις: 6 Οκτωβρίου 2016, 18:56

Φουντώνει η κόντρα που ξέσπασε με φόντο τη φετινή εμποροπανήγυρη στη Λάρισα μεταξύ της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης. Μετά τις αρχικές καταγγελίες για “φωτογραφικούς διαγωνισμούς” από την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, ήρθε η απάντηση από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Λαρισαίων Παναγιώτη Νταή που χαρακτήρισε ως “ανακρίβειες” τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Άμεση όμως ήταν εκ νέου η αντίδραση της κ. Καραλαριώτου που επιμένει στις καταγγελίες λέγοντας μάλιστα πως “η δημοτική αρχή κρύβεται πίσω από την ψυχαγωγία μικρών παιδιών για να κάνει τις συμφωνίες της”.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

dais panagiotisΩς «απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει την εικόνα της ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης του παζαριού» χαρακτηρίζει την πρόσφατη αιχμηρή ανακοίνωση της κ. Καραλαριώτου για το θέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παναγιώτης Νταής.

Μάλιστα, σε ότι αφορά τους ψόγους περί «φωτογραφικών» διαγωνισμών, έκανε λόγο για ανακρίβειες.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Νταής σημειώνει τα εξής: «Κάνει απέλπιδα προσπάθεια η κα Καραλαριώτου να αντιστρέψει την εικόνα της ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης του παζαριού , εικόνα η οποία  έχει γίνει αποδεκτή από τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, αναφερόμενη στην ανακοίνωσή της για ‘’ φωτογραφικούς διαγωνισμούς‘’ και ‘’ εργολάβους ‘’.

  • Είναι άραγε «φωτογραφικός» ο Δημόσιος και μάλιστα ηλεκτρονικός διαγωνισμός  για την κατασκευή των εγκαταστάσεων  του παζαριού;
  • Είναι άραγε «φωτογραφικοί» οι Δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για την ενοικίαση των ταβερνών και των χαλβαδοπωλείων;

Μάλιστα , με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και εφαρμόζοντας την γνωστή τακτική ‘’ πέτα λάσπη και κάτι θα μείνει ‘’, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει ότι  ‘’ η δημοτική αρχή παραχώρησε δωρεάν την κεντρική πλατεία στις εορτές των Χριστουγέννων το 2015 στον ανάδοχο που είχε μισθώσει το Λούνα-Παρκ την ίδια χρονιά ‘’.

Ναι λοιπόν  κα Καραλαριώτου το παραδεχόμαστε , παραχωρήσαμε δωρεάν όχι όμως την πλατεία , αλλά την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των χιλιάδων μικρών παιδιών και των οικογενειών τους καθημερινά και για 25 ημέρες στην περίοδο των εορτών , καταβάλλοντας ο Δήμος το τίμημα για την ενοικίαση και λειτουργία  του μικρού Λούνα – Παρκ , πράγμα το οποίο το γνωρίζετε γιατί ήσασταν παρούσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε αυτή η απόφαση.

Και δηλώνουμε ότι και φέτος με ή χωρίς την άδειά σας !!! θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, της δωρεάν ψυχαγωγίας και διασκέδασης στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, επενδύοντας παράλληλα ένα σημαντικό ποσό άνω των 100.000,00 ευρώ για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης από τα έσοδα του παζαριού.

Αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση για τις ‘’ φίρμες ‘’ τραγουδιστές , θέλοντας να ταυτίσει την Δημοτική Αρχή με καταστάσεις που συνέβαιναν στο παρελθόν .

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι λεγόμενες ‘’ φίρμες ‘’ με τις οποίες διασκέδασαν δωρεάν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με μία διαδρομή γεμάτη μεγάλες επιτυχίες, με μουσικές και τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, από την πρώτη εμφάνιση του δημιουργού στη μουσική μέχρι τις πρόσφατες συνθέσεις του. Διατηρώντας το ήθος, την ουσία και το πάθος του λαϊκού μουσικού πολιτισμού μας, ο Χρήστος Νικολόπουλος με τη συνοδεία των εξαιρετικών συνεργατών του, ερμηνευτών και μουσικών, ξεδίπλωσε  το ευρύ ρεπερτόριο του με δεξιοτεχνία και έμπνευση, δημιουργώντας μία αυθεντική λαϊκή γιορτή.

Η συναυλία με τα ‘’ Χάλκινα της Γουμένισσας, η ρεμπέτικη βραδιά, η βραδιά του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, το λαικό παραδοσιακό γλέντι με τον του ‘’ Χορίαμβο ‘’ , η συναυλία των του συγκροτήματος των νεαρών από την Λάρισα jamming farmers και τέλος το βινύλιο-πάρτυ στον χώρο της Δημοτικής πισίνας, με τους djs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς που πρωταγωνίστησαν στην πόλη εδώ και δεκαετίες και με την συμμετοχή του μεγαλύτερου ραδιοφωνικού και μουσικού παραγωγού της χώρας , τον  Γιάννη Πετρίδη.

Έχουμε τοποθετηθεί δημόσια και έχουμε δεσμευτεί ότι  το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάσματος από την διοργάνωση του παζαριού, θα διατεθεί για την διαμόρφωση της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης σε κλειστό σύγχρονο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο και πολυχώρο , κίνηση που θα βάλει την πόλη μας στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας και θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Τέλος για όσους μιλούν για τον ‘’ ευτελισμό ‘’ της πόλης έχουμε να τους πούμε ότι , με την πρότασή μας που έχει υποβληθεί στα πλαίσια της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης , στην οποία εντάσσεται χωροταξικά το σύνολο  του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης, προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις. Αλλά πέρα απ΄ αυτό με το συνολικό σχέδιό μας για τη Λάρισα, με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πόλη μπορεί να αποτελέσει τον πρώτο  περιφερειακό πόλο ανάπτυξης στη χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Άλλωστε δεν μπορούν να δείχνουν την Δημοτική Αρχή , αυτοί που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν εγκεκριμένη πρόταση για την δημιουργία open mall , και μάλιστα με 100%  δημόσια χρηματοδότηση , κέντρα τα οποία ωστόσο απέκτησαν άλλες πόλεις στην χώρα όπως ο Πειραιάς , η Θεσσαλονίκη , η Αλεξανδρούπολη και η Πάτρα.

Και τέλος για να τελειώνουμε και με τη σπέκουλα ότι η δημοτική αρχή άλλα έλεγε για το παζάρι, προεκλογικά και άλλα πράττει, καλούμε όσους διακινούν τέτοιες απόψεις να ανατρέξουν στο προεκλογικό πρόγραμμα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων». Εύκολα θα διαπιστώσουν ότι θέση της παράταξης μας ήταν η αναβάθμιση του Παζαριού. Για αυτό δεσμευτήκαμε και αυτό υλοποιούμε.»

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

rena karalariotouΑπό την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου απάντησε τα εξής: “Επιτέλους  η δημοτική αρχή του κ.Καλογιάννη και προσωπικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ .Νταης, παραδέχονται  ότι το 2015 είχαν συμφωνήσει με τον συγκεκριμένο ανάδοχο οτι θα του δώσουν, την εκμίσθωση του χώρου Λούνα Παρκ στο παζάρι και την κεντρική πλατεία  κατά αποκλειστικότητα την περίοδο των Χριστουγέννων. Φέτος, ως δια μαγείας, πρόεκυψε ο ίδιος ανάδοχος!  για το λούναΠαρκ στο παζάρι . Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να δούμε, αν τα Χριστούγεννα  θα του δοθεί και πάλι , κατά αποκλειστικότητα , η κεντρική πλατεία!

Τα λεφτά που πληρώσατε στον έναν και μοναδικόανάδοχο για να παρέχετε δωρεάν ψυχαγωγία και  διασκέδαση σε χιλιάδες μικρά παιδιά όπως λέτε , θα μπορούσατε να τα δώσετε σε 10 Λαρισαίους επαγγελματίες, έχοντας το ίδιοαποτέλεσμα . Δηλαδή την δωρεάν ψυχαγωγία των μικρών παιδιών.

Γιατί δεν το κάνατε;  Δεν σας ενδιαφέρει η στήριξη της τοπικής οικονομίας;  Δεν σας ενδιαφέρει η διαφάνεια στην λειτουργία  του Δήμου; Τι άραγε συμβαίνει;

Μην κρύβεστε, ως δημοτική αρχή, πίσω από την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών για να κάνετε τις συμφωνίες σας . Σας πήρανε χαμπάρι. Οσο για τα υπόλοιπα “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.

newsroom onlarissa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ