ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Πνίγηκαν” χιλιάδες στρέμματα από τη νεροποντή σε Φάρσαλα και παρακάρλια – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Φαρσάλων προκαλεί η ισχυρή νεροποντή που πλήττει το νομό Λάρισας από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του onlarissa.gr – καθώς το καιρικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη – έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα μεγάλες εκτάσεις κυρίως με δημητριακά τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ωρίμανσης, λίγο πριν το αλώνισμα. Το μένος της βροχής έχει σκορπίσει στην κυριολεξία τα στάχυα καταστρέφοντας τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς για χιλίαδες αγρότες.

Παραπόταμος του Ενιπέα υπερχείλισε στην περιοχή του Ναρθακίου προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων για αντλήσεις κυρίως σε υπόγεια αφού το ύψος του νερού σε αρκετούς δρόμους της πόλης των Φαρσάλων είναι μεγάλο.

Μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί και καλλιεργούμενες εκτάσεις βαμβακιού, δημητριακών και ψυχανθών στα παρακάρλια και κατά μήκος της παλαιάς εθνικής – οδού Λάρισας – Βόλου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο onlarissa.gr o εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Δεσπόπουλος.

“Από τα μηνύματα που παίρνω δυστυχώς η κατάσταση είναι σοβαρή. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε έως αύριο για να δούμε τις πληγές που θα μετρήσουμε” συμπλήρωσε ο κ. Δεσπόπουλος.

Στη Λάρισα μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις