ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Κλειστή δομή με κανόνες στρατοπέδου” ο προσφυγικός καταυλισμός στο Κουτσόχερο

Επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις το σημερινό ρεπορτάζ του onlarissa.gr το οποίο σημείωνε πως η υποδομή του προσφυγικού καταυλισμού στο Κουτσόχερο ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες, τουλάχιστον 2.000.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί 200 μεγάλες σκηνές με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και κάποια ζητήματα που ενέκυψαν με την ολοκλήρωση των υποδομών, μεταθέτουν την έναρξη λειτουργίας του καταυλισμού για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως ο συγκεκριμένος καταυλισμός θα θυμίζει… στρατιωτική μονάδα, αφού όπως σημείωνε στο onlarissa.gr αξιωματούχος στο οργανωτικό επίπεδο, “σχεδιάζεται ως κλειστή δομή με κανόνες στρατοπέδου που πιθανόν να έχει και στρατιωτικό διοικητή”. Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου, προχωρούν και οι εργασίες περίφραξης του χώρου.

ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ROCA

Στον προσωρινό χώρο διαμονής των προσφύγων στη Λάρισα, στις πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ROCA, οι υποδομές βελτιώνονται καθώς επιχειρηματίας προσέφερε σόμπες υγραερίου που θα στηθούν δίπλα στις σκηνές για να προσφερθεί θέρμανση στους 400 περίπου διαμένοντες.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις