ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στην “κόλαση” της Ειδομένης Λαρισαίοι αστυνομικοί: “Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κυλιέται στις λάσπες και τα σκουπίδια” (φωτό)

“Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κυλιέται στις λάσπες και τα σκουπίδια”. Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας περιγράφει τα όσα βιώνουν τις τελευταίες ημέρες 26 συνολικά Λαρισαίοι αστυνομικοί οι οποίοι μετακινήθηκαν στα σύνορα της χώρας μας με τα Σκόπια.

Μία διμοιρία 22 ατόμων στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, αλλά και τέσσερις ακόμη ένστολοι με τρίμηνη απόσπαση, βιώνουν καθημερινά την “κόλαση” της Ειδομένης, το πλέον απάνθρωπο πρόσωπο της πολιτισμένης – κατά τους τύπους – Ευρώπης.

eidomeni larissa2

“ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ”

Αν και έμπειρος στη δουλειά του ο κ. Νταβούρας, με δυσκολία προσπαθεί να μετατρέψει σε λέξεις τα όσα βιώνουν καθημερινά ο ίδιος και οι συνάδελφοί του. “Η κατάσταση είναι δραματική” λέει στο onlarissa.gr και προσθέτει: “η εικόνα δεν μπορεί να αποτυπώσει την ανθρώπινη δυστυχία και τις πανάθλιες συνθήκες υγιεινής. Είναι μία υγειονομική ωρολογιακή βόμβα που είναι θέμα χρόνου να εκραγεί.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κυλιέται στις λάσπες και στα σκουπίδια. Μπροστά σε όλα αυτά η Ελληνική Αστυνομία παρότι δεν έχει τον πρώτο λόγο και τυπικά βρίσκεται επικουρικά στο σημείο, κατ’ ουσίαν είναι αυτή που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση και προσπαθεί να διαχειριστεί ζητήματα για τα οποία όχι απλά δεν έχει εκπαιδευτεί αλλά ούτε περίμενε κανείς ποτέ στη ζωή μας και στην υπηρεσιακή καριέρα μας να αντιμετωπίσουμε”.

eidomeni larissa1

“ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΓΕΝΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟ”

Σε μία προσπάθεια εμφανώς να εμψυχώσει τους συναδέλφους του, ο Λαρισαίος αστυνομικός δίνει τα συγχαρητήριά του “σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι στην κυριολεξία ματώνουν διακινδυνεύοντας κι αυτοί την προσωπική τους υγεία μέσα σε ένα δυσμενέστατο περιβάλλον. Δυστυχώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η Ελληνική Αστυνομία πλέον να ασχολείται μόνον με το μεταναστευτικό με ότι αυτό συνεπάγεται για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας στον υπόλοιπο γηγενή πληθυσμό”.

eidomeni larissa5

Παρόλα αυτά, ο κ. Νταβούρας σημειώνει στο onlarissa.gr πως γίνονται τιτάνιες προσπάθειες από τους αστυνομικούς για να ανταπεξέλθουν σε όλο το εύρος των καθηκόντων τους. Όπως χαρακτηριστικά λέει “η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων. Υπήρξε ήδη συνάντηση μου με τον επιθεωρητή αστυνομίας βορείου Ελλάδας. Ξεκαθαρίζω πως δεν πρόκειται ποτέ όπως έχουμε πράξει έως τώρα κατά τη θητεία μας ως προεδρείο, να αφήσουμε τους συναδέλφους μόνους.”

Αμέτρητα οικογενειακά δράματα, δίπλα στους χιλιάδες δύσμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες…

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις