ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παρουσίασε τον Κώστα Νεμπεγλέρα ο Αχιλλέας – Τι είπε για την ΑΕΛ ο πρώην αρχηγός των βυσσινί

Χαραγμένη για πάντα στις μνήμες των ποδοσφαιρόφιλων της επαρχίας Φαρσάλων και όχι μόνον θα μείνει η σημερινή ημέρα καθώς από το απόγευμα ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ΑΕΛ, Κώστας Νεμπεγλέρας, φόρεσε τα κιτρινόμαυρα και αποτέλεσε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του Αχιλλέα Φαρσάλων.

Πλήθος φιλάθλων βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν από κοντά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας το οποίο αναμένεται να… εξαντλήσει τα διαρκείας της φετινής χρονιάς, η οποία για τον Αχιλλέα έχει ως μοναδικό στόχο τον πρωταθλητισμό και την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Και προφανώς η διοίκηση δεν έμεινε μόνον στα λόγια αφού μετά από μία σειρά καλών προσθηκών στο έμψυχο δυναμικό και τη συνεργασία με έναν επιτυχημένο προπονητή, ο Κώστας Νεμπεγλέρας αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα αυτής της προσπάθειας.

Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στο να επιλέξει τα Φάρσαλα: “ήταν μία απόφαση η οποία πάρθηκε επειδή πάνω απ’ όλα μου άρεσε η προσέγγιση των ανθρώπων του Αχιλλέα. Έδειξαν ότι με ήθελαν από την πρώτη στιγμή και αυτό μέτρησε υπέρ του συλλόγου. Ήθελα να μείνω εντός νομού και ήταν μεγάλη ευκαιρία γιατί οι στόχοι της ομάδας των Φαρσάλων φέτος συνάδουν με τους δικούς του προσωπικούς στόχους που είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική”.

Για τον Αχιλλέα συμπλήρωσε πως “είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες του νομού. Έχω έρθει κι εγώ για να συμβάλω με τον τρόπο μου, όπου μπορώ, ώστε ο Αχιλλέας να βρεθεί στην κατηγορία που ονειρεύονται όλοι άνθρωποι της πόλης. Τα Φάρσαλα είναι μία πόλη που παρακολουθεί ποδόσφαιρο, αγαπά την ομάδα και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ.”

Τέλος, ειδική αναφορά πραγματοποίησε και για την ΑΕΛ ο Κώστας Νεμπεγλέρας σημειώνοντας ότι “τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπάθησα να βοηθήσω ώστε να υλοποιηθεί η επιστροφή της ομάδας στη Σούπερλίγκα γιατί αυτός ήταν ο στόχος από την πρώτη στιγμή. Αισθάνομαι “γεμάτος” μετά από 4 χρονιά στην ΑΕΛ και εύχομαι φέτος να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου καθώς η ΑΕΛ είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και ο μόνος στόχος πρέπει να είναι η Σούπερλιγκα”.

nebegleras farsala 2

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣ

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1993 από τη Λάρισα. Στην ομάδα του κάμπου αγωνίστηκε μέχρι το 1997 όταν και μεταγράφηκε στον Πανηλειακό. Κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2001 αποκτήθηκε από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, έπειτα από εισήγηση του τότε προπονητή του “Γηραιού”, του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα.

Κατά την περίοδο 2004-05 έπεσε στη δυσμένεια της διοίκησης με αποτέλεσμα να παροπλιστεί και να μεταπηδήσει τον Ιανουάριο του 2005 στον συμπολίτη Άρη, με τον οποίο συμμετείχε σε 2 τελικούς κυπέλλου, το 2005 και το 2008, αντιμετωπίζοντας και τις δύο φορές τον Ολυμπιακό.

Τον Ιανουάριο του 2009 μεταπήδησε στον Ατρόμητο Αθηνών. Το 2011 συμμετείχε σε έναν ακόμη τελικό κυπέλλου, αυτήν τη φορά με την ομάδα του Περιστερίου εναντίον της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του 2011 κι έπειτα από 14 χρόνια επέστρεψε στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, τη Λάρισα.

Έχει μια συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας, στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον της Κροατίας (2-2) που διεξήχθη στις 25 Απριλίου 2001, όταν υπό τις οδηγίες του Βασίλη Δανιήλ πέρασε ως αλλαγή αντικαθιστώντας τον Αλέξη Αλεξανδρή, ενώ ήταν μέλος της ολυμπιακής εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αγωνιζόμενος και στους τρεις αγώνες που έδωσε η Ελλάδα.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις