ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χρυσές λίρες από τον καιρό της κατοχής θα ψάξει στα ορεινά του Πυργετού Λαρισαίος… “Ιντιάνα Τζόουνς”!

Με μοναδική μειοψηφούσα παράταξη τη “Λαϊκή Συσπείρωση” εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία την Παρασκευή από το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών το αίτημα ενός Λαρισαίου ιδιώτη να πραγματοποιήσει εκσκαφή προκειμένου να βρεθεί κρυμμένος θησαυρός, σε περιοχή εντός των ορίων του δήμου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, οι έρευνες – εφόσον ο αιτών λάβει τη σχετική έγκριση και από μία ακόμη σειρά φορέων όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία – θα αναζητήσει λίρες που χρονολογούνται από την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, “πρόκειται για κάσες με λίρες που είχαν πετάξει στην ορεινή περιοχή του Πυργετού, κοντά στα μοναστήρια, αγγλικά αεροσκάφη”.

Το αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα του Λαρισαίου φέρεται να στηρίζεται σε πληροφορίες που υπήρξαν από μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι είναι από την περιοχή και είχαν μιλήσει για τις “κάσες με τις λίρες” της μαύρης κατοχικής περιόδου.

Το αν τελικά θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές, εκτιμάται πως θα γίνει γνωστό όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της αδειοδότησης, δηλαδή εντός της επικείμενης Άνοιξης.

Καλή τύχη στον επίδοξο… Ιντιάνα Τζόουνς!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις