Εκλογές 2015ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σενάρια υπάρχουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τον επικείμενο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με τα σενάρια να «φουντώνουν» ολοένα και περισσότερα και τα ονόματα των υποψηφίων δίνουν και παίρνουν.

Το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται πως τέθηκε επί τάπητος στην συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο χθες το πρωί, όπου «κλείδωσε» η συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε και στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Το όνομα γύρω από το οποίο γίνεται η μεγαλύτερη συζήτηση για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αυτό του Έλληνα Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο οποίο μάλιστα αναφέρθηκε και δημοσίευμα του Europolitics, με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου».

Από εκεί και πέρα όμως ακούγονται και άλλα ονόματα όπως αυτά του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά  και της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, ενώ δεν αποκλείεται να είναι κάποιος άλλος διανοούμενος.

Πάντως δεν αποκλείεται και το σενάριο ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας να προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, κάτι που δεν απέκλεισε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Ωστόσο, ακούγονται και άλλα ονόματα, όπως αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου του στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη.

(antenna.gr)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις