ΚΟΣΜΟΣ

Πρόβατα βόσκησαν χασίς αξίας 5.000 ευρώ

Ένα κοπάδι από πρόβατα περιπλανήθηκε πριν λίγες ημέρες αμέριμνο, αν και λίγο ζαλισμένο, στις πεδιάδες που περιβάλλουν την πόλη Μέρσθαμ, λίγο έξω από το Σάρεϊ της Βρετανίας.

Η γυναίκα που ήταν επιφορτισμένη με την φύλαξη τους παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στη συμπεριφορά τους και προσπάθησε να καταλάβει το γιατί. Μέχρι που έπεσε πάνω σε μια φυτεία μαριχουάνας και ο γρίφος λύθηκε.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας Independent, το κοπάδι, αφού βόσκησε για λίγο τρώγοντας το συνηθισμένο του χορτάρι, στη πορεία κάποια πρόβατα «μυρίστηκαν» μια, κρυμμένη από τα μάτια των περαστικών, φυτεία με ινδική κάνναβη.

Τα πιο μερακλίδικα απ’ αυτά είπαν να δοκιμάσουν τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να εκδηλώσουν μετά από λίγο μια τεράστια όρεξη για… οτιδήποτε. «Παρακολούθησα τα πρόβατα που κατευθύνονταν σε κάτι μαύρες σακούλες που τις είχαν παρατήσει στη μέση του δρόμου. Στην αρχή νόμισα πως επρόκειτο για σκουπίδια, αλλά όταν πήγα από πάνω τους, οι σακούλες έβγαζαν μία περίεργη μυρωδιά κι υποπτεύθηκα ότι επρόκειτο για κάνναβη», είπε η βοσκός Νέλι Μπαντ ο οποίος διαχειρίζεται τα ζώα της φάρμας.

«Βεβαιώθηκα ωστόσο πως επρόκειτο όντως για μαριχουάνα όταν είδα πως κάποια από τα ζωντανά αυτά ξαφνικά είχαν τεράστια όρεξη για φαγητό», πρόσθεσε η νεαρή βοσκός, καταλήγοντας με χιούμορ πως «το κοπάδι δεν εμφάνισε κάποιες άλλες παρενέργειες, ωστόσο θα σας ενημερώσω για την ποιότητα του κρέατος την ερχόμενη εβδομάδα».

Όπως ενημέρωσαν οι αστυνομικές αρχές του Σάρεϊ, η κάνναβη που κατανάλωσαν τα πρόβατα ήταν αξίας άνω των 5.000 ευρώ. Η υπόλοιπη φυτεία καταστράφηκε από την αστυνομία, στεναχωρώντας κάποια από τα πρόβατα που ίσως να ήθελαν να «τιμήσουν» και μια δεύτερη φορά το ίδιο βοσκοτόπι…

in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις