ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

Στο κηποθέατρο Αλκαζάρ την Παρασκευή 27 Ιουνίου

Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από τότε που ο Μάνος Χατζιδάκις ξεκίνησε για το μεγάλο του «ταξίδι προς τα άστρα».

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τιμά τον «Μεγάλο ερωτικό» της ελληνικής μουσικής διοργανώνοντας μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα, με μουσική και τραγούδια του. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο «Αλκαζάρ» την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ.

Παίρνουν μέρος η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία», με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη. Μαζί τους και ο Βασίλης Λέκκας, ερμηνευτής των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι και επί πολλά χρόνια συνεργάτης του σε συναυλίες και στη δισκογραφία.

Συμμετέχει ο Κώστας Τσιάνος καθώς και οι: Θηρίμαχος Πάκας και η Μαριάννα Ζάχου. Θα παρουσιαστούν τραγούδια από κύκλους τραγουδιών (Μεγάλος ερωτικός, Reflection, Παράλογα κ.α.) τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο (Οδός ονείρων, Λυσιστράτη, Πορνογραφία κ.α.) καθώς και τραγούδια που γράφτηκαν για τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο (Μαγική πόλη, America-America, Στέλλα, Ποτέ την Κυριακή, Η Αλίκη στο ναυτικό κ.α.)

Η ενορχήστρωση και χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών είναι του Δημήτρη Καρβούνη και του Κωστή Κριτσωτάκη.

Τέλος, η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας υπό την Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιαβέ, πέρα απ’ την ειδική συμμετοχή της στο πρόγραμμα της συναυλίας, θα υποδέχεται το κοινό έξω απ’ το κηποθέατρο, παίζοντας τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» αποτελούν οι εξαίρετοι μουσικοί: Ιωάννα Σιοπούδη – Πιάνο, Γιώργος Τσιαρδάκας – Φλάουτο, Στέλιος Κοτρώτσιος – Κλαρινέτο, Σταύρος Χατζηβασίλης – Τρομπέτα, Έφη Μηνά – Κόρνο, Βαγγέλης Τσιαπλές – Μαντολίνο & Μπουζούκι, Σπύρος Καβαλλιεράτος & Θανάσης Καλαμπάκας – Κιθάρες, Γιώτα Στεφανοπούλου – Βιολί, Θέμης Βαγενάς – Τσέλο, Νάνση Χατζή – Κοντραμπάσο, Γιάννης Μακρυγιάννης & Στεφανία Ματθαίου –  Κρουστά.

Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, που αγαπούν ιδιαίτερα το Μάνο Χατζιδάκι και την υπέροχη μουσική του, υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να χαρίσουν στο κοινό της πόλης μας μια υπέροχη βραδιά πλημυρισμένη απ’ τις μελωδίες του.

Τιμή εισιτηρίου 10 € (στην προπώληση έκπτωση 25%). Η προπώληση αρχίζει από σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουνίου και θα γίνεται καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις ώρες 11:00 – 2:00 το πρωί και 6:00 – 8:00 το απόγευμα.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις