ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Η ιστορία του αγοριού που ανέπτυξε μετά τη γέννησή του ουρά 30 εκατοστών

Σαν θεό λατρεύουν στο χωριό Νιζμαπούρ της Ινδίας τον εξάχρονο Αμάρ Σινγκ, το μικρότερο αγόρι μιας επταμελούς οικογένειας ο οποίος είχε την τύχη να γεννηθεί με… ουρά.

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού έχουν πάθει παροξυσμό με τον Αμάρ ο οποίος χαμηλά στην πλάτη του εμφάνισε έντονη τριχοφυΐα. Μάλιστα οι τρίχες άρχισαν κάποια στιγμή να μακραίνουν και σήμερα φθάνουν τα 30 εκατοστά. Οι γονείς του έχουν πλέξει με αυτές μια πλεξούδα, η οποία κρέμεται έξω από τα ρούχα του «μικρού θεού».

Η οικογένεια του Αμάρ και οι συγχωριανοί του πιστεύουν ότι η ουρά είναι ένα σημάδι που συνδέει τον μικρό με τον πιθηκόμορφο θεό Χιντού Χανουμάν, που λατρεύουν στην περιοχή. Επίσης, η οικογένειά του πιστεύει ότι το μικρό αγόρι μοιάζει με αγελάδα, ένα ζώο που θεωρείται ιερό στην ινδουιστική κουλτούρα.

Κατά τα άλλα η οικογένεια του μικρού υποστηρίζει ότι ο Αμάρ είναι ένα φυσιολογικό παιδί, καλός μαθητής και ιδιαίτερα ευαίσθητος, ενώ αρνούνται πεισματικά να ξυρίσουν την ουρά του, καθώς θεωρούν ότι αυτή είναι ένα θεϊκό δώρο το οποίο δεν θέλουν να στερήσουν από το παιδί τους.

Βέβαια, η επιστημονική εξήγηση για την ουρά του μικρού Αμάρ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλουν να πιστεύουν οι γονείς του. Πρόκειται για μια περίπτωση γέννησης παιδιού με δισχιδή ράχη, η οποία κατά περιπτώσεις οδηγεί είτε σε εξογκώματα στη μέση, είτε σε τριχοφυΐα όπως στην περίπτωση του μικρού Ινδού.

Η δισχιδής ανωμαλία είναι αποτέλεσμα μιας γενετικής ανωμαλίας που συνήθως συμβαίνει όταν κάτι πάει στραβά στον πρώτο μήνα της κύησης, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη να μην κλείσει καλά. Τα ακριβή αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτή την ανωμαλία δεν είναι γνωστά, ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέεται με την έλλειψη φυλλικού οξέος της μητέρας πριν την εγκυμοσύνη ή τις πρώτες εβδομάδες της κύησης.

Ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό δεν είναι γνωστό, αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου που έχει προσδιοριστεί είναι η έλλειψη φυλλικού οξέος πριν από την εγκυμοσύνη και στις πολύ πρώτες εβδομάδες της κύησης.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις