ΚΟΣΜΟΣ

Το χωριό της Ευρώπης που δεν έχει αυτοκίνητα

Το Wengen στην Ελβετία, είναι από τα λίγα χωριά της Ευρώπης στα οποία δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στους δρόμους αλλά και ένας από τους ωραιότερους προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και δεσπόζει μέσα σε ένα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, και οι 1.300 περίπου μόνιμοι κάτοικοι είναι πολύ περήφανοι για τη γενέτειρά τους. Σημειώνεται ότι εκλεκτοί και διάσημοι «καλεσμένοι» ανά τους αιώνες, έχουν χαρακτηρίσει το Wengen ως το «ωραιότερο χωριό της Ευρώπης».

Με μακρά ιστορία από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και του αθλητισμού, το μικρό αυτό χωριό των Άλπεων έχει φιλοξενήσει πρόσωπα του παρελθόντος, μεταξύ των οποίων τους Αδόλφο Χίτλερ, Ναπολέοντα και Ιούλιο Καίσαρα, ενώ πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα, φιλοξενώντας τους γνωστούς αγώνες σκι Lauberhorn, από το 1930.

Οι μετακινήσεις γίνονται με σιδηρόδρομο και τελεφερίκ και κανένας δεν δυσανασχετεί. Το αντίθετο, μάλιστα. «Για να γνωρίσεις τη φύση εκ των έσω και να απολαύσεις όσα έχει να σου προσφέρει πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ», λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι.

Μέσα σε μια απέραντη γαλήνη και σε μια ηρεμία που συγκλονίζει, ακόμη και όταν το χωριό «πλημμυρίζει» από τουρίστες – που φτάνουν ακόμη και τους 10.000 κατά τη χειμερινή περίοδο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν σπορ, διασκέδαση και φύση, χωρίς να τους λείπει απολύτως τίποτα.

Δείτε τη φωτογραφία

xorio aytokinita

Πηγή metrogreece.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις