ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ Λάρισας η Γιάννουλη

Με τους Παναγιωτόπουλο και Πατσιωτό να την «παίρνουν από το χέρι», η Δήμητρα Γιάννουλης έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Λάρισας, νικώντας στον τελικό την Δόξα Βλαχογιαννίου με 2 – 1!

Ιδανικό ξεκίνημα για την Γιάννουλη!

Πολύ δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της Δήμητρας. Προσπάθησαν κυρίως από τα δεξιά με τον Μακανίκα να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη το Βλαχογιάννι, δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο με την νευρικότητα στα πόδια των παικτών να επικρατεί.

Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η Δήμητρα να φτάνει πολύ εύκολα με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μόλις στην πρώτη ευκαιρία του ματς κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Συγκεκριμένα, ο Μπαρούτας έκανε την σέντρα – σουτ από τα αριστερά, ο Χαλκιάς δεν υπολόγισε καλά, του έφυγε η μπάλα και ο Πατσιωτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας!

Ανέβασε κατακόρυφα απόδοση το Βλαχογιάννι!

Το γκολ που δέχτηκε το Βλαχογιάννι, λειτούργησε ως… «ξυπνητήρι» για τους παίκτες! Και αυτό γιατί σταδιακά ανέβαζαν τον ρυθμό, προσπαθώντας να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Η πρώτη φάση για το Βλαχογιάννι ήρθε στο 14΄, όταν ο Λιόλιος μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε, με τον Παναγιωτόπουλο να αποκρούσει σε κόρνερ εντυπωσιακά!

Στη συνέχεια βλέπαμε την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω! Απόρροια αυτού ήταν να έχουμε δύο απανωτές ευκαιρίες! Μία για κάθε ομάδα! Στην επίθεση το Βλαχογιάννι στο 23΄ με τον Κοντοθανάση να βγάζει μία καταπληκτική μπαλιά από τον κέντρο για τον Αθανασούλη μέσα στην περιοχή, ο οποίος σούταρε με τον Παναγιωτόπουλο και πάλι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Ενώ στην αντεπίθεση για την Γιάννουλη, ο Μπαρούτας έκανε τη σέντρα για τον Πατσιωτό ο οποίος μόνος απέναντι στον Χαλκιά σούταρε, με τον τελευταίο να διώχνει ενστικτωδώς παίρνωντας μία άτυπη ρεβάνς για το γκολ που δέχτηκε!

«Κατέβασε… ρολά» ο Παναγιωτόπουλος!

Το ματς συνεχίστηκε με το ίδιος τέμπο! Το Βλαχογιάννι να έχει πάρει τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλο! Όμως έβρισκε συνέχεια απέναντι του τον πολύ καλό σήμερα Παναγιωτόπουλο! Εκτός από τη φάση στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από κεφαλιά του Μήσιου, ο Αθανασούλης με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο τελευταίος ήταν σε θέση οφσάιντ!

Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε το Βλαχογιάννι. Συνέχιζε να πιέζει με χάνοντας ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει! Στο 42΄ ο Τασιούλης έκανε ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, ο Μήσιος Ν., έκανε την προβολή από κοντά με τον Παναγιωτόπουλο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Ενώ ένα μόλις λεπτό αργότερα, ο Λιόλιος μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, βγήκε απέναντι στον Παναγιωτόπουλο, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί μία ακόμη εξαιρετική επέμβαση! Κρατώντας έτσι την ομάδα του μπροστά στο σκορ μέχρι την ανάπαυλα!

Ισοφάριση με το «καλημέρα» με… άμεση απάντηση!

Ότι δεν κατάφερε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου το Βλαχογιάννι, το κατάφερε μόλις στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου! Ο Τασιούλης μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, έβγαλε στον Λιόλιο, επικράτησε σύγχυση στην αντίπαλη, η μπάλα έφτασε στον Γκουρομπίνο, που με δυνατό κοντινό σουτ έκανε το 1-1 με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου!

Όμως κάπου εκεί η Δήμητρα Γιάννουλης ανέβασε και πάλι στροφές. Βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Και τα κατάφερε! Γιατί στο 53΄ο Πατσιωτός μπήκε στην περιοχή του Βλαχογιαννίου, όπου βρήκε απέναντι του τον Βλιώρα, ο οποίος τον ανέτρεψε με την διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πατσιωτός, δεν αστόχησε σκοράροντας για δεύτερη φορά στον τελικό, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην Γιάννουλη!

Είχε τον έλεγχο η Γιάννουλη! Προσπαθούσε το Βλαχογιάννι…

Η Δήμητρα Γιάννουλης, δεν έκανε το ίδιο λάθος όπως στο πρώτο ημίχρονο όταν μπήκε μπροστά στο σκορ. Έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να «παγώσει» το ματς, ελέγχοντας τον ρυθμό του. Γι” αυτό ο τεχνικός της ομάδας έβαλε μέσα τον Τζιόλα στη θέση του Μακανίκα. Έτσι ώστε να ελέγξει τον χώρο του κέντρου. Και τα κατάφερε!

Από την άλλη το Βλαχογιάννι, δεν είχε την… «σπιρτάδα» και τη θέληση που είχε στο πρώτο ημίχρονο! Χαρακτηριστικό αποτελεί πως δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει κλασσική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτός από δύο φάσεις. Η πρώτη στο 63΄όταν ο Μήσιος Ν., έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παναγιωτόπουλου. Ενώ στο 73΄μετά από φάουλ του Κοντοθανάση επικράτησε αναμπουμπούλα στη περιοχή της Γιάννουλης, με τον Φατούρα να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ!

Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε. Η Δήμητρα Γιάννουλης πήρε την νίκη με 2 – 1 απέναντι στην Δόξα Βλαχογιαννίου, κατακτώντας το Κύπελλο ΕΠΣ Λάρισας για το 2014!! Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας, αλλά και στους παίκτες του Βλαχογιαννίου που απέδειξαν πως δικαίως βρίσκονται ψηλά!

Οι Συνθέσεις

Δήμητρα Γιάννουλης (Γιάννης Μπουρνάκας – Βασίλης Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Φατούρας, Μπαρούτας, Σουφχαράς(45΄Πότσης), Κοντοδήμος, Θώμος, Μακανίκας(66΄Μακανίκας), Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Σπανός(90΄Γεωργούλας).

Δόξα Βλαχογιαννίου (Νίκος Φακίτσας): Χαλκιάς, Αθανασούλης, Βάλλας , Ιωαννίδης, Βλιώρας(77΄Φαρμάκας), Μήσιος Ν., Λιόλιος, Κοντοθανάσης, Αλεξίου(74΄Ξεφτέρης), Τασιούλης, Γκουρομπίνος(90΄Σεΐζης).

arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις