ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Βούλιαξε” το δημοτικό ωδείο η Ρένα που ανακοίνωσε επίσημα υποψηφιότητα για το δήμο (φωτό+video)

Στο “δύσκολο και μπερδεμένο παιχνίδι του δήμου Λαρισαίων” και η Ρένα Καραλαριώτου.

Της ομιλίας της αντιπεριφερειάρχη προηγήθηκε ένα βίντεο – γκάλοπ, στο οποίο Λαρισαίοι κλήθηκαν να αποτυπώσουν την άποψή τους για το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ενώπιον ενός πολυπληθούς κοινού που είχε γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους εντός και εκτός του Δημοτικού Ωδείου, η κ. Καραλαριώτου έθεσε το δίλημμα για το «τι αυτοδιοίκηση θέλουμε» κι έπλεξε το εγκώμιο τόσο του πρώην νομάρχη Λουκά Κατσαρού, όσο και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, με τους οποίους συνέδεσε την αυτοδιοικητική της σταδιοδρομία.

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην σημερινή εικόνα της Λάρισας, σημειώνοντας με αρκετά αιχμηρό τρόπο πως «μια σύγχρονη πόλη δεν μπορεί να πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, χωρίς σαφείς στόχους και πάνω απ’ όλα χωρίς οικονομική αυτοδυναμία. Κι ένας σύγχρονος δήμος δεν μπορεί να είναι το αποκούμπι όσων δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν κάπου αλλού».

«Η Λάρισα χρειάζεται άμεσα αλλαγή», συνέχισε, για να συμπληρώσει πως «δεν αρκεί να συζητάμε μόνον για τις αυτονόητες υποχρεώσεις {…} Αυτά είναι προαπαιτούμενα, που πρέπει να λυθούν εδώ και τώρα. Έχει έρθει η ώρα για δημιουργικές κινήσεις μεγαλύτερης κλίμακας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Με την παραδοχή ότι «το αύριο της Λάρισας θα καθοριστεί από τις αποφάσεις που θα πάρουμε και από το έργο που θα γίνει τα επόμενα χρόνια», ανακοίνωσε την απόφασή της να διεκδικήσει την εκλογή της στο διευρυμένο δήμο Λαρισαίων και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις, με όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες που διαθέτει, ώστε η πόλη να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Μεταξύ των επιχειρημάτων για τη διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών, η κ. Καραλαριώτου σημείωσε πως έχει μαζί της μία «δυνατή ομάδα ανθρώπων, επιστημόνων και τεχνοκρατών» αλλά και «σημαντικών προσωπικοτήτων της πόλης».

ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η αναφορά της για τη σχέση των κομμάτων με την αυτοδιοίκηση ήταν ξεκάθαρα αρνητική: «δεν χρειάζομαι, είπε, κομματικές εξαρτήσεις και δουλείες γιατί δεν πιστεύω σ’ αυτές και δεν τις έχει ανάγκη η πόλη μας. Με απασχολούν μόνον τα συμφέροντα της Λάρισας και των Λαρισαίων».

«ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσαν πολλοί, γιατί δηλαδή εγκατέλειψε την «ασφάλεια της θέσης της αντιπεριφερειάρχη» για να «μπλέξει στο δύσκολο και μπερδεμένο παιχνίδι του δήμου Λαρισαίων» εξήγησε πως «γιατί πολύ απλά αγαπώ τη Λάρισα».

ΟΧΙ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΩΝ»

Δίνοντας μία πρώτη «γεύση» για την εικόνα της παράταξής της, είπε πως δεν χρειάζεται και δεν θέλει ένα ψηφοδέλτιο παραγόντων ή «κολλητών» και φίλων, αλλά ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

Ακολούθησε ειδική μνεία σε κάθε πρώην δήμαρχο της πόλης, για το έργο που έχουν πράξει, όπως έπραξε και για το νυν, Κώστα Τζανακούλη για τον οποίο είπε μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται να επιλέξω τον εύκολο δρόμο και να αμφισβητήσω την προσφορά στην πόλη του Κώστα Τζανακούλη. Την κριτική που του γίνεται, τη γνωρίζετε. Όταν είσαι επί 16 χρόνια δήμαρχος, είναι φυσικό να κάνεις λάθη. Δεν είναι τίμιο, χάριν της οποιασδήποτε προεκλογικής αντιπαράθεσης, να μην αναγνωρίσει κανείς στο νυν δήμαρχο και τους συνεργάτες του για όσα προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας. Το κάνω εγώ πρώτη.»

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Καραλαριώτου παρουσίασε τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας με την οποία θα διεκδικήσει το δήμο Λαρισαίων.

Μεταξύ άλλων εστίασε στην ανάγκη για την οικονομική αυτοδυναμία του δήμου, προαναγγέλλοντας μάλιστα και «σταδιακή ελάφρυνση από τα δημοτικά τέλη», στη διαφάνεια και στη χρηστή διαχείριση, στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου, στην ευπρέπεια της πόλης, στην ολοκληρωμένη διασύνδεση του ιστορικού κέντρου με πεζοδρόμους και την ενοποίησή του με το αρχαίο θέατρο αλλά και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Στις πρώτες θέσεις της αίθουσας του Δημοτικού Ωδείου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννης Μεσσήνης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Παναγιώτης Γούλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αδάμ, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι της περιοχής, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

rena odeio 1

rena odeio 2

rena odeio 3

rena odeio 4

rena odeio 5

Απόστολος Ράιδος / ΦΩΤΟ: Onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις