ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία με βυζαντινούς ύμνους στον Τύρναβο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Αγιο Γεδεών

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η συναυλία των βυζαντινών ύμνων και των εορτίων ασμάτων των Χριστουγέννων και του Πολιούχου της πόλεως Αγίου Γεδεών στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Νικολάου Μαλάκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Ζώη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Δημητρίου Χαλούλη, των ιερέων της πόλεως, πολλών φιλόμουσων χριστιανών της πόλεως του Τυρνάβου και κυρίως πολλών εκλεκτών Ιεροψαλτών και Μουσικοδιδασκάλων από την Λάρισα, τον Τύρναβο και την ευρύτερη περιοχή, που με χαρά είδαν τους μαθητές τους να ερμηνεύουν αθάνατα μέλη της βυζαντινής μουσικής.

Την χορωδία που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό διηύθυνε επαξίως ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου κ. Χριστόφορος Καρυώτης, ενώ τους ύμνους προλόγιζε επιτυχώς και με πολλές θεολογικές προσεγγίσεις ο Ιεροψάλτης και Εκπαιδευτικός κ. Ντίνος Ξενόφως.

Στο τέλος της μουσικής και ιδιαίτερα εορταστικής  αυτής εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μίλησε για το μεγάλο και πολυεύθυνο έργο του Ιεροψάλτη μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, που καλείται να καλλιεργήσει και να οδηγήσει τις ανθρώπινες ψυχές στην πνευματική ανάταση και εξήρε την προσπάθεια και τα άριστα αποτελέσματα τόσο του χοράρχου κ. Καρυώτη, όσο και των εκλεκτών χορωδών-Ιεροψαλτών της  βραδιάς αυτής.

Ακόμη, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νικόλαος Μαλάκος συνεχάρη τους Ιεροψάλτες της πόλεως αυτής, που ανέδειξε μεγάλους εκκλησιαστικούς άνδρες, όπως τον Πρωτοψάλτη Δανιήλ στους προηγούμενους αιώνες και απηύθυνε έκκληση στην θαυμάσια αυτή χορωδία να συνεχίσει  απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο της, μέσα στον διαρκώς αυτό μεταβαλλόμενο κόσμο, που έχει ιδιαίτερη ανάγκη να ακούει και να βιώνει τα μοναδικά αυτά μέλη της Εκκλησίας, τα οποία τονίζουν και χρωματίζουν τις μεγάλες αυτές εορτές και ημέρες.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις