Παρασκήνιο

Είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες της αποτυχίας;

Με αφορμή την εμπλοκή στη διαδικασία συγκρότησης του νέου συνδυασμού για το δήμο Λάρισας

Μπορεί η ανακοίνωση της «Πράσινης Πόλης» την περασμένη Παρασκευή να κατέληγε ότι τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων ελπίζουν ακόμα ότι θα τελεσφορήσει το εγχείρημα της συμπαράταξης για την ανατροπή στο δήμο Λάρισας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όμως αυτή η ανακοίνωση φαίνεται να λειτουργεί ως θρυαλλίδα για την τελική αποτυχία της προσπάθειας!

Προφανώς, οι της «Πράσινης Πόλης» είναι αυτοί που – αν ευθύνονται – ευθύνονται λιγότερο για το απευκταίο ενδεχόμενο, όσο όμως κυλούν οι μέρες μεγαλώνουν οι πιθανότητες για το … μοιραίο.

Όλοι ασφαλώς γνώριζαν ότι η προοπτική μιας εκλογικής σύμπραξης, με τη μορφή μάλιστα νέου συνδυασμού, μεταξύ κεντροαριστερών, αριστερών και οικολόγων (για να μην «εμπλέξω» τα αντίστοιχα κόμματα) στη Λάρισα, μπορεί μεν να έδινε ένα ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του δήμου, ήταν δε μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς.

Η λεγόμενη συμπαράταξη των τριών δημοτικών παρατάξεων, το προηγούμενο τετράμηνο, είχε στιγμές εντυπωσιακής ομόνοιας, σύμπνοιας και ομοφωνίας, αλλά και αντίστοιχες περιπτώσεις μεγάλης έντασης, διαφωνιών και χεριών που χτυπάνε με οργή στο τραπέζι.

Είναι γεγονός ότι κάποια από τα «οφ δι ρέκορντ» των διαπραγματεύσεων αναδεικνύονται από την ανακοίνωση της «Πράσινης Πόλης» κι ακόμα περισσότερα από την ανακοίνωση – απάντηση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», αλλά ακόμα δεν έχει μιλήσει η «Λαρισαίων Πόλις» και η επίσημη αντίδρασή της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί μπορεί να ολοκληρώσει το παζλ…

Εκείνο που καθίσταται πάντως σαφές, είναι ότι όσα εύσημα θα συγκεντρώσουν οι «κινητήριοι μοχλοί» αυτής της συμπαράταξης αν όλα πάνε καλά, άλλες τόσες ευθύνες θα πρέπει να αναληφθούν από τους ίδιους, στην περίπτωση μιας αποτυχίας.

Γιατί, μια επιτυχία σήμερα θα δώσει πιθανά τον δήμο, αλλά μια αποτυχία σήμερα, θα καταλήξει σε συνέχιση όλων όσων δημιούργησαν προ μηνών την ανάγκη για το συγκεκριμένο εγχείρημα!

Αυτές τις ευθύνες, αλήθεια, είναι έτοιμοι να τις αναλάβουν οι παρατάξεις;

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις