ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου για δωρεάν μαθήματα μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονεί με την χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάρια και συναυλία για μικρούς και μεγάλους σπουδαστές μουσικής για το τριήμερο 9,10,11 Ιανουαρίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Τα σεμινάρια έχει αναλάβει το μουσικό σύνολο «Ενωδόν» και απευθύνονται σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Μπορούν επίσης να τα παρακολουθήσουν και μαθητές άλλων σχολείων της πόλης ως απλοί ακροατές.

Την τελευταία μέρα των σεμιναρίων θα δοθεί συναυλία από τους σπουδαστές και το σύνολο «ΕΝΩΔΟΝ», στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου, ενώ στη συνέχεια θα βραβευτεί ο καλύτερος σπουδαστής με μια υποτροφία σε Ωδείο ή με ένα μουσικό όργανο.

Η συμμετοχή των σπουδαστών στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα αφορά σε 20 πόλεις της Ελλάδας, όπου μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για ένα τριήμερο θα κάνουν σεμινάρια σε μικρούς και μεγάλους σπουδαστές μουσικής καθώς και συναυλίες.

Στις πόλεις δε όπου υπάρχουν βιβλιοθήκες, που ανήκουν στο δίκτυο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα γίνει και κάποιο δρώμενο στην βιβλιοθήκη, που θα συνδυάζει την μουσική με την λόγια τέχνη.

Το μουσικό σύνολο «Ενωδόν» απαρτίζεται από τους: Βιολί (Νέλλη Οικονομίδου), βιόλα (Μιχαήλ Σμιρνόφ),τσέλο (Ήβη Παπαθανασίου), τρομπέτα (Παναγιώτης Καίσαρης), Τρομπόνι (Κώστας Αυγερινός) πιάνο Έφη Παπαθωμαΐδη) και κρουστά (Σπύρος Λάμπουρας).

Ως ακροατές μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και απλοί μαθητές σχολείων της πόλης, που δεν σπουδάζουν μουσική. Στην ουσία τα παιδιά που δεν παίζουν ήδη κάποιο όργανο θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την μουσική μέσω απλών κρουστών οργάνων και ηχητικών σωλήνων σε ένα μάθημα που θα είναι ειδικά προσαρμοσμένο.

Η διδασκαλία θα γίνει από τους :

Κωνσταντίνο Αυγερινό α’ τρομπονίστα ΚΟΑ και καθηγητή τρομπονιού, ευφώνιο, μουσικά σύνολα, Παναγιώτη Καίσαρη α’ τρομπετίστα ΚΟΑ και καθηγητή τρομπέτας, μουσικά σύνολα, Σπυρίδωνα Λάμπουρα τυμπανιστή ΚΟΑ και καθηγητή κρουστών και τυμπάνων, μουσικά σύνολα, Ελένη Οικονομίδου α’ βιολιά ΚΟΑ και καθηγήτρια βιολιού, μουσικά σύνολα, Ευαγγελία Παπαθανασίου βιολοντσέλο ΚΟΑ και καθηγήτρια τσέλου, βιολοντσέλο, μουσικά σύνολα, Ευφροσύνη Παπαθωμαΐδη, πιανίστα μέλος ΕΝΩΔΟΝ και καθηγήτρια πιάνου, μουσικά σύνολα, Μιχαήλ Σμιρνώφ, βιόλα ΚΟΑ και καθηγητή βιόλας και μουσικά σύνολα.

Σε κάθε πόλη ο καλύτερος σπουδαστής θα βραβευτεί είτε με την παροχή δωρεάν οργάνου, είτε με την παροχή των διδάκτρων στο ωδείο της επιλογής του για ένα έτος.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν: Στις 10 Ιανουαρίου: 10:00-14:00 στο Μουσικό Σχολείο, 17:00-20:00 στο Δημοτικό Ωδείο, στις 11 Ιανουαρίου 10:00-14:00 στο Μουσικό Σχολείο, 17:00-18:30 γενική δοκιμή και στις 19:00 θα δοθεί συναυλία στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και βράβευση μαθητών.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις