Ελεύθερος υπό όρους ο Χάρης Τομπούλογλου

Δημοσιεύθηκε στις: 29 Δεκεμβρίου 2013, 08:10

Με χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ θα βρεθεί εκτός φυλακής ο πρώην διοικητής του «Αγλαΐα Κυριακού»

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται για το επόμενο χρονικό διάστημα ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, καθώς η ανακρίτρια διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ.

Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, ενώ του επιβλήθηκε και η απαγόρευση εξόδου από την χώρα μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσής του.

Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει μίζα 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ήρθε αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, αλλά και για παθητική δωροδοκία.

Αποκαλυπτικές είναι, πάντως, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τις απαιτήσεις του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος εντελώς απροκάλυπτα αξιώνει μίζα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρέψει τη διαφημιστική εταιρεία, που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την προβολή έργου, χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

(zougla.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ