ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σημάδια εγκατάλειψης στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς

Τον χώρο επισκέφθηκε κλιμάκιο της «νέ@ς ΛΑΡΙΣΑΣ» με επικεφαλής τον Ντίνο Διαμάντο

Επίσκεψη στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς (Προφήτη Ηλία) πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «νέ@ς ΛΑΡΙΣΑΣ» Ντίνος Διαμάντος μαζί με κλιμάκιο συνεργατών του, μετά από έκκληση κατοίκων της περιοχής.

«Μία ακόμα πλατεία της πόλης με τα σημάδια της εγκατάλειψης. Σηκωμένα πεζοδρόμια αλλά, και το δάπεδο μέσα στην πλατεία εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους στην κίνηση των ηλικιωμένων και των παιδιών.

Το δάπεδο μπροστά στην εκκλησία (η μόνη εργασία τα τελευταία χρόνια) στην πρώτη βροχή κρατάει μπάρες από νερά.

profitis-ilias1

Ο φωτισμός ελλιπής και σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων και επαγγελματιών παρά τις όποιες εκκλήσεις , αναγκάζονται μόνοι τους να κάνουν τα αυτονόητα.

Ο πεζόδρομος που διασχίζει την πλατεία έχει μετατραπεί σε δρόμο με συνεπαγωγή την επικινδυνότητα.

Μία πλατεία που στην περιβάλλουσα λειτουργούσαν καταστήματα επί χρόνια, τώρα υπάρχουν οι εναπομείναντες ήρωες επαγγελματίες που, εκτός της κρίσης έχουν να αντιμετωπίσουν και την δημοτική αδιαφορία.

Μία πλατεία που, στις γιορτινές μέρες εγκαταλείφθηκε τόσο σε στολισμό όσο και σε δρώμενα με αποτέλεσμα μία θλιβερή και μη γιορτινή εικόνα, ιδιαίτερα το βράδυ.

Πρέπει να αλλάξει άρδην το σκηνικό. Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην αναμόρφωση της πλατείας που η ιστορική μεγάλη συνοικία την περιμένει χρόνια. Να γίνει προσβάσιμη με ασφάλεια από όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά, και να αποκτήσει μία νέα ελκυστική αισθητική και λειτουργικότητα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις