WEB TV

Συγκλονιστικός χορός από έναν ανάπηρο στη Ρόδο

Καθήλωσε το κοινό με τις εκπληκτικές του ικανότητες

Με μοναδικό του «όπλο» τη δύναμη ψυχής και το πείσμα του ένας ανάπηρος από τη Ρόδο κατάφερε να μαγέψει με τις χορευτικές του ικανότητες και παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα ζωής.

Ο λόγος για τον Γιώργο Χρηστάκη, εμπνευστής και ιδρυτής του χοροθεάτρου ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. στόχος του οποίου είναι να αποδείξει πως ακόμα και οι άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να προσφέρουν ένα υπέροχο χορευτικό θέαμα, καθηλώνοντας το κοινό.

Ο κ. Χρηστάκης, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι, μίλησε την Κυριακή στην ημερίδα με θέμα «Χορός και αναπηρία», μια σπουδαία πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Χορού που σαν σκοπό είχε την αφύπνιση του κόσμου και την απόδειξη πως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Με παρτενέρ την δασκάλα του συλλόγου κ. Ειρήνη Σπύρου, με την οποία χάρισαν στον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, μερικά λεπτά μιας μαγικής συνύπαρξης δύο ανθρώπινων σωμάτων που χορεύουν υπερπηδώντας το «εμπόδιο» της αναπηρίας του ενός εκ των δύο χορευτών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Χρηστάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται μέσω του χοροθεάτρου του, να μεταλαμπαδεύσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις γνώσεις του στο χορό σε συνδυασμό με την αναπηρία, τονίζοντας μάλιστα πως στην τέχνη δεν υπάρχουν περιορισμοί, και πως μπορεί το διαφορετικό να το μετουσιώσεις σε ένα αποτέλεσμα εικαστικό.

Το χοροθέατρο που λειτουργεί από το 2004, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο με μια μικτή ομάδα συντελεστών, περφόρμερ, χορευτών κ.λπ. στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και άτομα με αναπηρία, μετατρέποντας την ιδιαιτερότητά τους σε τέχνη. «Το σώμα έχει μια ανεξάντλητη ενέργεια και τρόπους να εκφραστεί, κανένας δεν μπορεί να χορέψει ποτέ με τον ίδιο τρόπο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χρηστάκης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Rodiaki, τονίζοντας πως η παιδεία είναι η βασική αιτία που τα άτομα με αναπηρία βιώνουν έναν κοινωνικό αποκλεισμό, ο κ. Χρηστάκης αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο «οικογένεια» που στη χώρα μας έχει την τάση να προστατεύει την εικόνα του διαφορετικού με όποιο τρόπο μπορεί.

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις