ΚΟΣΜΟΣ

“Στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε τρομοκράτης, είχε στόχο Ερντογάν-Γκιουλ”

Τον ισχυρισμό ύπαρξης σχεδίου δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμντουλάχ Γκιουλ από την DHKP-C και την αποκάλυψη του σχεδίου με τη συνδρομή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών γράφει η εφημερίδα Ηürriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ηδη οι τουρκικές αρχές με το άκουσμα της πληροφορίας έχουν εισβάλει σε διάφορα σπίτια και κρατούνται 7 άτομα ανάμεσα τους και» ο Φερίτ Μουτλού ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα δραστών της DHKP-C και εισήλθε στην Τουρκία πριν από 20 ημέρες» γράφει η εφημερίδα και αναφέρει πως « σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της οργάνωσης ήταν χτύπημα το Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης όπου συμμετείχαν ο Γκιουλ και ο Ερντογάν».

Πάντως η Hürriyet εμπλέκει στην υπόθεση και την Ελλάδα και τονίζει πως « οι αμερικανοί πράκτορες που συνεργάζονται με την Τουρκία μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, πριν από 20 ημέρες μετέφεραν στην Τουρκία την πληροφορία την οποία είχαν λάβει από την Ελλάδα». Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η DHKP-C ήταν σε προετοιμασία εκδίκησης και αναφέρει πως “οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση καθώς έλαβαν την πληροφορία ο Φερίτ Μουτλού είχε έρθει στην Τουρκία, ο οποίος είχε εκπαιδευθεί στην Ελλάδα για τα εκρηκτικά
Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Φερίτ Μουτλού συνελήφθη στον Βουτζά στη Σμύρνη . Η σύλληψη του έγινε 4 ημέρες πριν το Οικονομικό Φόρουμ το οποίο πραγματοποιήθηκε κανονικά, και συμμετείχαν ο τούρκος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Ερτογάν.

Πηγή On alert

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις