ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας για Χρυσή Αυγή: Είχαμε τόσο καιρό το φίδι στον κόρφο μας…

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Είχαμε τόσο καιρό το φίδι στον κόρφο μας και κάποιοι το νόμιζαν για φιδάκι και παίζανε και το χάϊδευαν και τώρα απειλεί να μας πνίξει. Κάποιοι ξαφνιάζονται. Είναι η στιγμή η Δημοκρατία με αποφασιστικότητα να το αντιμετωπίσει. Υπάρχουν οι νόμοι και το πλαίσιο. Χρειάζεται η πολιτική βούληση», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και αναφερόμενος στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

«Συμφωνώ απολύτως» απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας και πρόσθεσε: «Εγώ που από μικρό παιδί έχω πολεμήσει το ναζισμό και το φασισμό είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας το υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό από την λαίλαπα που έρχεται».

Διαβάστε το διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες οι κύριοι Παπούλιας και Τσίπρας κατά την είσοδο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παπούλιας: Τι κάνετε;

Τσίπρας: Προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί σε όσα συμβαίνουν.

Παπούλιας: Και πρέπει.

Τσίπρας: Είχαμε τόσο καιρό το φίδι στον κόρφο μας και κάποιοι το νόμιζαν για φιδάκι και παίζανε και το χαϊδευαν και τώρα απειλεί να μας πνίξει. Κάποιοι ξαφνιάζονται. Είναι η στιγμή η Δημοκρατία με αποφασιστικότητα να το αντιμετωπίσει. Υπάρχουν οι νόμοι και το πλαίσιο. Χρειάζεται η πολιτική βούληση.

Παπούλιας: Συμφωνώ απολύτως. Εγώ που από μικρό παιδί έχω πολεμήσει το ναζισμό και το φασισμό είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας το υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό από την λαίλαπα που έρχεται.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου μετά το τέλος της συνάντησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την πολιτεία η εγκληματική δράση των νεοναζί στη χώρα μας».

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανοχή, να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από μερίδα των ΜΜΕ, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από μερίδα των ΜΜΕ, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στις ανισόρροπες εξισώσεις που αντικειμενικά αθωώνουν και νομιμοποιούν πολιτικά την εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί στη χώρα μας».

«Μαθαίνω» σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. Ειλικρινά, θλίβομαι γι’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σήμερα θα ζητήσουμε από τον πρόεδρο της Βουλής έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου ανοιχτά και μπροστά στο λαό να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί. Ανεξάρτητα από την ανταπόκριση ή όχι του προέδρου της Βουλής, με τη νέα σύνοδο θα ζητήσουμε προ ημερησίας συζήτηση».

«Σε κάθε περίπτωση», ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα καταφέρουμε να απομονώσουμε τους εγκληματίες και να προστατέψουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις