ΕΛΛΑΔΑ

Τρομολαγνικό site προβλέπει σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα εντός 48ωρου

Διαψεύδουν οι ειδικοί

Την ανησυχία των Ελλήνων πολιτών έσπευσε να εκμεταλλευτεί μια τρομολαγνική ιστοσελίδα, η οποία προέβλεψε πως μέσα σε ένα 48ωρο θα σημειωθεί πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως οι πιθανότητες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν ελάχιστες.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα World Earthquakes στην επιλογή Earthquakes Prediction (πρόβλεψη σεισμών) όπου χρησιμοποιούνται μαθηματικές ακολουθίες για την πρόβλεψη σεισμών, ανακοίνωσε πως μέσα σε δύο ημέρες υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος σεισμού στην Ελλάδα, ο οποίος θα κυμαινόταν από 5 έως 6 Ρίχτερ.

Ωστόσο, η «έκτακτη είδηση» η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, είχε πιθανότητα 1,5% να πραγματοποιηθεί κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο για να αποτελέσει «είδηση Alert» και να υπάρξει προειδοποίηση για επικείμενο σεισμό.

Την ίδια στιγμή, την εγκυρότητα της τρομολαγνικής ιστοσελίδας αμφισβητεί και ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιο Λέκκας, ο οποίος μιλώντας στην Espresso τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει πρόγνωση σεισμών και ειδικότερα μάλιστα πρόγνωση σεισμικής δραστηριότητας στο άμεσο μέλλον.

Το World Earthquakes, έχει αποσύρει την είδηση alert, ωστόσο ακόμη περιλαμβάνει την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που μπορεί να σημειώσουν σεισμική δραστηριότητα μέσα σε δύο ημέρες, με πιθανότητα περίπου 0,5%.

( iefimerida.gr)  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις