ΕΛΛΑΔΑ

Προς σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τη Χρυσή Αυγή

Την ανάγκη δημιουργίας μετώπου απέναντι στη δράση των νεοναζί θα τονίσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο αναμένεται να καταθέσουν αίτημα να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Με δηλώσεις τους στο Βήμα της Κυριακής οι πολιτικοί αρχηγοί ορθώνουν μέτωπο κατά του φασισμού, παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνούν όλοι με τα αίτια που οδήγησαν στην αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

«Η Δημοκρατία δεν είναι ‘ανοχύρωτη’. Έχει τα μέσα να αμυνθεί στις προκλήσεις. Θα τα χρησιμοποιήσει όλα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Γιατί η δημοκρατική νομιμότητα είναι ασπίδα της Δημοκρατίας. Κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητεί ή να την υπονομεύει. Και η ενότητα ολόκληρου του λαού είναι απαραίτητη για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας» αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η θέση μας δεν είναι ότι αυτή η οργάνωση πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά ότι πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου, με αποφασιστικότητα. Και το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα οφείλεται στην στάση, την μετριοπαθή που επέδειξε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απέναντι στη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί με πρόσοψη και προκάλυμμα πολιτικού κόμματος. Αυτό δεν αφορά τους απλούς ψηφοφόρους αλλά την ηγεσία και τα δικτυωμένα ενεργά μέλη. Η ισχύουσα νομοθεσία πρέπει συνεπώς να εφαρμοστεί», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με μία όμως προϋπόθεση, ότι θα πρέπει να συζητηθεί η αναστολή του Συντάγματος που έχει κάνει η συγκυβέρνηση, η αλλαγή του καθεστώτος των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με επαναφορά του νομοθετικού έργου της Βουλής» είπε ό Πάνος Καμμένος.

«Η απάντηση στους φασίστες είναι η επίμονη νομιμότητα. Όλα τα κόμματα και τα πρόσωπα, πολιτικά και θεσμικά, καλούνται να επιδείξουν ευθύνη και πατριωτισμό. Η συνεννόηση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και η συγκρότηση μετώπου αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου είναι σήμερα πρώτιστη προτεραιότητα και πρέπει να γίνει σαφές . Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό». Απέναντι στο φασισμό», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης.

«Δολοφονική, εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών φασιστών» χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι «γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος» και «ακραία φωνή του πολιτικού συστήματος».

in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις