ΕΛΛΑΔΑ

Απολογήθηκε ο Γ. Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στο γραφείο του ανακριτή για περισσότερο από 2,5 ώρες

Ολοκληρώθηκε η απολογία του δράστη της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για λιγότερο από τρεις ώρες, αφού στις 11:40 ολοκληρώθηκε η απολογία του για το αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας.

Το μέλος της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε ισχυριστεί πως δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο η σειρά φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων που είδαν το φως της δημοσιότητας απέδειξαν το αντίθετο και ότι μάλιστα ότι είχε και κεντρικό ρόλο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε πει πως βρέθηκε τυχαία στο σημείο της συμπλοκής. Στη συνέχεια όμως άλλαξε την κατάθεση του και είπε στους αστυνομικούς πως είχε κάποιο ραντεβού στην περιοχή και γι αυτό και βρέθηκε εκεί.

Ωστόσο την τρίτη φορά επικαλέστηκε αυτοάμυνα και είπε πως ενεπλάκη στον καβγά όταν κάποιος τον χτύπησε πισώπλατα και εκείνος έβγαλε το μαχαίρι για να αμυνθεί.

Και η αντιτρομοκρατική στην υπόθεση

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση, εξετάζουν κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη ταυτοποίηση των ατόμων που μίλησαν με τον Ρουπακιά λίγη ώρα πριν το φονικό χτύπημα στον Παύλο Φύσσα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά πρόσωπα, ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι ο φονιάς επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, σχεδόν μια ώρα προτού φτάσει στο σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης φέρεται να έλαβε μια κλήση και να έκανε άλλες έξι, όλες διάρκειας μερικών δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τους αριθμούς των τηλεφώνων που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά (τηλεφωνικά ή μέσω SMS) και το μόνο που μένει είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί, «ώστε να δούμε αν έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου».

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, προκειμένου να σπεύσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του, μέλη των λεγόμενων «ταγμάτων εφόδου».

Μία από τις κλήσεις φέρεται μάλιστα να έχει γίνει από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.

Ερωτήματα πάντως, γεννά το γεγονός ότι η ανακρίτρια δεν έχε ζητήσει ακόμα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα πρόσωπα που συνομίλησαν με τον Ρουπακιά.

(iefimerida.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις