ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου θα είναι εισαγγελέας γυναίκα. Πρόκειται για τη σημερινή αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία θα παραμείνει στη θέση αυτή για 3 χρόνια, δηλαδή έως το 2016. Η κυρία Κουτζαμάνη, ως εισαγγελέας Πρωτοδικών, υπηρέτησε για χρόνια στην ποινική δίωξη και χειρίστηκε σοβαρότατες υποθέσεις της εποχής εκείνης.

Η εισαγγελέας της 17Ν
Ωστόσο το όνομά της έγινε ευρέως γνωστό λόγω της συμμετοχής της στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Δεν είναι η μόνη πρωτιά που κατέχει
Γεννήθηκε στο Πολυχνίτο Μυτιλήνης και το 1975 ορκίστηκε ως εισαγγελική πρόεδρος. Η άλλη πρωτή που κατέχει είναι ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα μετά τη Μεταπολίτευση που έγινε εισαγγελέας, σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ήταν αυτή που πριν λίγο καιρό διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας δημοτικός υπάλληλος μέσα σε δύο χρόνια είχε πάρει 9 αναβολές!

Αξίζει να σημειωθεί πως χαίρει εκτιμήσεως των συναδέλφων της τόσο για τον χαρακτήρα της όσο και για τις νομικές της γνώσεις καθώς και ότι έχει κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης των ανδρών αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

Επίσης, σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας προήχθη ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλας Ρόζος, ο οποίος θα αποχωρήσει από δικαστικό σώμα το 2015.

Ακόμη, σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι αρεοπαγίτες Ιωάννης Σίδερης, ο οποίος αποχωρεί σε δύο χρόνια, η Δήμητρα Παπαντωνοπούλου η οποία συνταξιοδοτείται σε 4 χρόνια, δηλαδή το 2017, ο Νικόλαος Λεοντής ο οποίος αποχωρεί σε τρία χρόνια, ο Αντώνιος Αθηναίος που είναι μόνο για ένα χρόνο στη θέση αυτή, ο Γρηγόρης Κουτσόπουλος ο οποίος του χρόνου συνταξιοδοτείται και ο Σπυρίδων Μιτσιάλης που συνταξιοδοτείται σε δύο χρόνια.

Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι από σήμερα ο Ευάγγελος Νταής και πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο Ι. Σακελλαρίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις