ΕΛΛΑΔΑ

Ο «ψευτο-εθνάρχης» πρόδωσε την Κύπρο κι όχι η Χούντα, λέει η Χρυσή Αυγή

Σε νέες προκλητικές τοποθετήσεις, πλην όμως αποκαλυπτικές των προθέσεων, προχώρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΧΑ έδωσε «συγχωροχάρτι» στη Χούντα για την προδοσία της Κύπρου, κατηγορώντας για εθνική προδοσία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, αφού αρχικά τοποθετήθηκε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, εν συνεχεία αφιέρωσε σημαντικό μέρος της παρέμβασής του στο θέμα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να μάθει ο ελληνικός λαός «ποιοι είναι οι προδότες και ποιοι είναι οι πατριώτες».

«Να λάμψει επιτέλους η αλήθεια για την προδοσία της Κύπρου. Γιατί επιμένετε να λέτε ότι φταίει η χούντα, ή η φούντα, ή δεν ξέρω ποιος άλλος… Αλλά όπως όλοι ξέρουμε οι χουντικοί πέθαναν στη Βουλή, γιατί λοιπόν δεν ανοίγει ο φάκελος της Κύπρου; Να μάθει ο ελληνικός λαός ποιος πρόδωσε την Κύπρο και πάνω σε αυτήν την προδοσία στηρίχθηκε το αμαρτωλό καθεστώς της Μεταπολίτευσης», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στις αντιδράσεις του προεδρείου της Βουλής και βουλευτών, ο κ. Κασιδιάρης απάντησε ακόμη πιο αποκαλυπτικά: Χαρακτήρισε «ψευτο-εθνάρχη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τόνισε ότι «παρέλαβε μία χώρα όπου μόνο το 3% είχε καταληφθεί από ξένες δυνάμεις και μετά την έλευσή του εδώ κατελήφθη και το υπόλοιπο 40%. Και αυτό συνιστά εθνική προδοσία».

Αντιδρώντας, ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης απάντησε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής: «Ήρθατε για να προκαλέσετε, θέτοντας άλλα θέματα στη Βουλή, προφανώς για ιδιοτελείς σκοπούς. Είστε μια συστημική δύναμη, το μακρύ χέρι της πιο σκοτεινής όψης του συστήματος».

«Την καταστροφή της Κύπρου την προκάλεσε η χούντα. Είναι πράγματι οξύμωρο, αυτοί που εκθειάζουν τη χούντα, να θέλουν τώρα να προσεταιριστούν τους Κυπρίους» ήταν η αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη.
Λαμβάνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Αναγνωστάκης σημείωσε: «Σήμερα κάποιοι κινήθηκαν με συγκεκριμένο σχέδιο. Έτσι αντιλαμβάνονται την παρουσία τους εντός της βουλής».

«Η χώρα δεν γυρίζει πίσω στον φασισμό. Αυτό το κεκτημένο δεν θα το εκχωρήσουμε σε δοσίλογους, που φόραγαν κουκούλες οι πρόγονοί τους» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ.Τριαντάφυλλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε: «Είναι τόσο πατριώτες στη Χρυσή Αυγή, που είχαν δεχθεί να πωλούνται οι βραχονησίδες. Η Χρυσή Αυγή είναι ανεπίσημο γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης. Είπαν για τουρκική μειονότητα στη Θράκη».

in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις