ΒΟΥΛΗ

Οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου

΄Ενας Γολγοθάς περιμένει τους φορολογούμενους καθώς μέχρι το τέλος του 2013 θα κληθούν να καταβάλλουν συνολικά πέντε φόρους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ήδη 850.000 έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις και εντός του Ιουλίου θα λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Ταυτόχρονα η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει την έκδοση των λογαριασμών με το χαράτσι το οποίο θα καταβληθεί σε 4 δόσεις, ύστερα από τις έντονες πιέσεις της τρόικας να εισπραχθεί όλο το ποσό από το ειδικό τέλος το 2013 και να μην υπάρξει η ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει να στέλνει και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου και η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Το Σεπτέμβριο θα σταλούν τα εκκαθαριστικά για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2013, σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις