WEB TV

Παλαιστίνιος κέρδισε το Arab Idol

Πανηγυρισμοί στη Δυτική Όχθη

Η Ραμάλα και οι άλλες πόλεις της Δυτικής Όχθης πλημμύρισαν από Παλαιστίνιους που ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά τη νίκη ενός 23χρονου πρόσφυγα στο τηλεοπτικό σόου ταλέντων Arab Idol.

Ο ουρανός της Δυτικής Όχθης γέμισε πυροτεχνήματα, αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν κορνάροντας και άνθρωποι χόρευαν στους δρόμους.

Το πλήθος που συμμετείχε ξεπέρασε κατά πολυ σε μέγεθος τα δεκάδες πολιτικά συλλαλητήρια των τελευταίων ετών, ακόμη και εκείνο το κύμα πανηγυρισμών, μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Νοέμβριο, όπου οι παλαιστίνιοι απέκτησαν status κρατικής οντότητας.

Κι όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της κριτικής επιτροπής ότι ο 23χρονος Μουχαμάντ Ασάφ από τον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιουνίς είναι ο νικητής του Arab Idol. Ο 23χρονος προσέφερε στον παλαιστινιακό λαό, αυτό που είχε ανάγκη: χαμόγελα κι ευτυχία…

Τον τελικό του διαγωνισμού, που μεταδόθηκε ζωντανά απο τη Βηρυτό, παρακολούθησαν απο γιγαντοοθόνες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των πόλεων σε όλη την Δυτική Όχθη.

Ο Ασάφ τραγούδησε στην τελική φάση του διαγωνισμού κόντρα σε άλλους δύο υποψήφιους από την Αίγυπτο και τη Συρία, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό από ένα σύνολο 27 διαγωνιζόμενων.

«Αυτός ο διαγωνισμός έδειξε ότι οι παλαιστίνιοι δεν μάχονται μόνο, αλλά χαίρονται και μπορούν να δημιουργούν τέχνη», ανέφερε ο Αουάντ Νατζίμπ μέλος της παλαιστινιακής κυβέρνησης έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είπε οτι «αυτή η νίκη είναι μια πηγή υπερηφάνειας, μια νίκη για το λαό μας, στο δρόμο για την επίτευξη των ονείρων του, για τη θέσπιση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

Υπήρξαν όμως αρκετοί μουσουλμάνοι κληρικοί με κηρύγματα στηλίτευσαν το θέαμα, λέγοντας ότι ο τίτλος αυτός ενθάρρυνε την ειδωλολατρία και ότι οι άνθρωποι θα ήταν καλύτερο να δαπανούν την ενέργειά τους αντιμετωπίζοντας την κατοχή του Ισραήλ. Αλλά και αρκετοί πολιτικοί ακτιβιστές «κατήγγειλαν» ότι το λαμπερό θέαμα δεν συμβαδίζει με τα δεινά του παλαιστινιακού λαού.

(newsit.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις