Life & Style

Η Ούμα Θέρμαν είναι «νυμφομανής»

Συμβαίνει. Σε όλους εδώ τους «τρόφιμους» του τρελοκομείου των Καννών. Οσοι ακόμα δεν έχουν βουλωμένα τ αυτιά τους στα χτυπήματα της καρδιάς τους. Συμβαίνει λοιπόν.

Να ξεχωρίσουν το διαμάντι από τα σκουπίδια. Ετσι και σήμερα στην πρωινή προβολή. Κάθε δέκα λεπτά που περνούσε η ώρα έλεγα από μέσα μου «Να δεις που στο τέλος ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα δώσει το Palme D’ Or (Χρυσό Φοίνικα) σ αυτόν τον Ιρανό με το όνομα Ασγκάρ Φαραντί».

Θυμίζω, έτσι για την ιστορία. Οτι ο μόλις 41 ετών, Ασγκάρ Φαραντί έχει υπογράψει δύο αριστουργήματα. Το πρώτο «Τι απέγινε με την Ελι» το 2009. Και το δεύτερο, ακόμα ανώτερο, το 2011 με τον τίτλο «Ενας χωρισμός». Οπου ανάγκασε τους «ακαδημαϊκούς» του American Cinema να υποκλιθούν και να δώσουν το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής σ’ έναν «εχθρό» από το Ιράν.

Ο Φαραντί λοιπόν με τη γαλλόφωνη, τελευταία του σκηνοθεσία «Le Passe» (Το παρελθόν) καθήλωσε την αίθουσα των χιλίων και πλέον δημοσιογράφων. Με μια ιστορία που δεν διέθετε, έστω για μυρουδιά, μισό γυμνό και μισή σφαίρα. Τίποτα απ όλα αυτά. Nada. Niente. Nothing

Και όμως τους πήρε τα σώβρακα. Πώς; Αφηγούμενος περίπλοκες, συνηθισμένες για την εποχή μας, ανθρώπινες σχέσεις σαν να πρόκειται για ιστορία θρίλερ. Απίστευτο

Το κουβάρι αυτών των σχέσεων που προσομοιάζουν με Μυστικά και Ψέμματα, αρχίζει να ξετυλίγεται με την εμφάνιση ενός Ιρανού από Τεχεράνη που καταφθάνει στο Παρίσι προκειμένου να συνυπογράψει με την ex του, συναινετικό διαζύγιο. Απλό;

Η δικαστική γραφειοκρατία εντελώς απλή. Των πέντε λεπτών. Ομως -εδώ τα δύσκολα- σε κάποιο νοσοκομείο οριζοντιωμένη σε κώμα, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, η γυναίκα ενός ιδιοκτήτη στεγνοκαθαριστηρίου. Ο οποίος πρόκειται να νυμφευθεί την πρώην σύζυγο του Ιρανού. Και ταυτόχρονα μ’ αυτό το περιστατικό τρία παιδιά- που, στην αρχή, ο θεατής αγνοεί την αληθινή πατρότητα καθενός εξ αυτών- αδυνατούν να συμφιλιωθούν με το κουβάρι των σχέσεων τόσο των μανάδων τους όσο και των πατεράδων τους. Η επιτομή των σχέσεων του σύγχρονου πολιτισμού!

«Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ
Την ίδια στιγμή που ο Φαραντί διένειμε αντίδωρα αυθεντικής σκέψης και αληθινών αισθημάτων στους «χαβαλέδες» των Καννών, οι άνθρωποι του πανήψυλου Δανού και πρωταθλητή της σκανδαλοθηρίας, Λαρς φον Τρίερ, επιδίδοντο, δια της πορνογραφίας, στο προσφιλές σπορ του τσάμπα promotion. Οχι χαζός είναι να ακουμπάει στους ρεμπεσκέδες ένα σκασμό λεφτά. Ο Τρίερ έχει τους δικούς του «τρόπους» να εξασφαλίζει τη μέγιστη διαφήμιση χωρίς να πληρώνει μία.

Παράδειγμα; Πριν από δύο χρόνια, εδώ στο φεστιβάλ, με την ευκαιρία της προβολής της «Μελαγχολίας» του, ομολόγησε δημοσίως ότι είναι με τους «ναζί». Αποτέλεσμα; Τα αφεντικά των Καννών να τον δηλώσουν δημοσίως ως «Persona non Grata».

Ετσι είστε; Τώρα θα δείτε. Και είδαμε. Σε φωτογραφικές πόζες ολόκληρο το καστ του επερχόμενου σκανδάλου του με τίτλο «Nymphomaniac» . Τουτέστιν Νυμφομανία. Ταινία που δεν θα προβληθεί στις Κάννες, αλλά ίσως στη Βενετία και το Τορόντο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Με καστ από Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Σία ΛαΜπεφ, Ούμα Θέρμαν και Ουίλεμ Νταφό. Με την εξής πρόβλεψη. Η Ούμα σε κατάσταση λυσσώδους παροξυσμού και ασυγκράτητης νυμφομανίας να τους παίρνει όλους και όλες. Από όλα τα σημεία και με όλα τα σημεία του σωματικού της ορίζοντα. Υπομονή παιδιά. Η Νυμφομανία εξέρχεται απισήμως στη Δανία τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Ως χριστουγεννιάτικος μποναμάς. Αντε και σε καλή μεριά!

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις