ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συγκίνηση και αποθέωση στη γιορτή για τον Νίκο Γκάλη (VIDEO)

Καταφέρνοντας με δυσκολία να κρατήσει τα δάκρυά του, ο Νίκος Γκάλης έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ του «Αλεξάδρειου Μέλαθρου», την ώρα που οι οπαδοί του Άρη, οι πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοί του τον υποδέχθηκαν όρθιοι, αποθεώνοντας τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, ο οποίος άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και αθλητισμού.

«Τι την έκανε την μπάλα ο ‘Θεός’;» αναρωτήθηκε ο κόσμος στη συνέχεια και ο «Θεός» τους, Νίκος Γκάλης δεν τους χάλασε χατίρι και έκανε μερικά ζογκλερικά έχοντας την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια του.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ «απάντησε» στην αποθέωση με χαμόγελα και φιλιά προς όλους και στη συνέχεια δήλωσε: «Σας αγαπάω πολύ. Εδώ είναι το σπίτι μου και αυτή (σ.σ. δείχνοντας τον κόσμο) η οικογένειά μου. Είμαι πολύ συγκινημένος. Νιώθω για πρώτη φορά έτσι μετά τη γέννηση της κόρης μου.

»Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή να τον τιμά η αγαπημένη του ομάδα. Δεν μπορεί να διακριθεί κανείς μόνος του, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες, τους προπονητές μου, διοικούντες, τον κόσμο».

Στη συνέχεια ο Γκάλης χαιρέτησε τους υψηλούς προσκεκλημένους της εκδήλωσης, ξένους και Έλληνες παλαίμαχους παίκτες, έναν -έναν τους παίκτες της Λιμόζ, του Άρη, αγκαλιάστηκε θερμά με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ μοίρασε πάσες στον Νίκο Φιλίππου και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ, προσπαθώντας να τον πείσουν να κάνει ένα σουτ.

Έκανε το τζάμπολ του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Αρη και τη Λιμόζ και πήρε θέση στα επίσημα του Αλεξανδρείου δίπλα την κόρη του, Στέλλα και τη σύζυγό του Ελένη, οι οποίες λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν σπεύσει δίπλα του στο παρκέ.

Αναλυτικά, αυτοί ήτανε οι: Αλεξάντερ Βολκόφ, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Τζόρντι Βιγιακαμπάκα, Ντίνο Ράτζα, Οντι Νόρις, Ντορόν Τζάμσι, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Τζον Κόρφας, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Σταυρόπουλος, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Σιγάλας, Μέμος Ιωάννου, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Μιχάλης Ρωμανίδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Μιχαήλ Μισούνοφ, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στηβ Γιατζόγλου, Λάζαρος Λέσιτς, Γιάννης Ιωαννίδης, Ντίνος Αγγελίδης, Γιάννης Δόξογλου, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Νίκος Τσαχτάνης, Χάρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Μάνθος Κατσούλης, Δημήτρης Κοκολάκης, Μηνάς Τουκμενίδης, Πέτρος Σταμάτης

Στα επίσημα του Αλεξανδρείου βρέθηκαν οι διοικούντες την ΚΑΕ Αρης, παλιοί παράγοντες των «κίτρινων», πολιτικοί φορείς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ανακοίνωσε τη μετονομασία του γηπέδου σε “Nick Galis hall” ενώ η φανέλα με το νούμερο 6, αφού υπογράφηκε από τον Νίκο Γκάλη, κρεμάστηκε στην οροφή του.

ΔΕΙΤΕ VIDEO

Με πληροφορίες από in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις