ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Οδηγός για την Επιλογή των Σωστών Χρωμάτων

Μήπως σκέφτεστε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα χρώματα της ζωής σας; Η αλλαγή του χρώματος είναι ένας γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να δώσετε στο σπίτι σας μια εντελώς νέα εμφάνιση. Πέρα όμως από την ανανέωση του χώρου, που σίγουρα θα πετύχετε, τα χρώματα και οι αποχρώσεις που θα επιλεγούν πρέπει να είναι τα σωστά χρώματα στα σωστά σημεία γιατί έχουν άμεση επίδραση στην ψυχολογία σας και στην ομαλή ροή της ενέργειας μέσα στους χώρους σας. Τα χρώματα επηρεάζουν τη ψυχολογία και τη συμπεριφορά των κατοίκων ενός σπιτιού, καθώς και την απόδοση των εργαζομένων σε έναν επαγγελματικό χώρο ή την ψυχολογία των πελατών. Τα χρώματα λοιπόν που θα επιλέξετε έχουν απίστευτα σημαντικό ρόλο στην ευεξία μιας οικογένειας και στην ευημερία μιας επιχείρησης, αυτός να είναι ο βασικός σας κανόνας! 

Σας ετοίμασα ένα πολύτιμο οδηγό για την επιλογή των σωστών χρωμάτων που θα αναρτηθούν, λόγω μεγέθους, σε συνέχειες.

Σήμερα ξεκινάμε με:

Διακόσμηση με το Κόκκινο Χρώμα

red_lips

Για αιώνες, το κόκκινο χρώμα σημαίνει πάθος, γι ‘αυτό και το να πάρεις δύο ντουζίνες κόκκινα τριαντάφυλλα από κάποιον ιδιαίτερο σημαίνει “θα σ’ αγαπώ για πάντα”. Οι άνθρωποι που αγαπούν τις αποχρώσεις του κόκκινου, από το σάπιο μήλο και το κόκκινο του τριαντάφυλλου, ως το κόκκινο της τομάτας και της φωτιάς, είναι γενικά αισιόδοξοι, εξωστρεφείς και έχουν ιδιαίτερο πάθος για τη ζωή.

Στην εσωτερική διακόσμηση, ακόμη και μια μικρή πινελιά από το έντονο και ζωντανό κόκκινο χρώμα προσθέτει ενέργεια και προσωπικότητα σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε αυτό το ισχυρό και επιβλητικό χρώμα με αυτοπεποίθηση. Εδώ θα βρείτε όλα τα tips που σας χρειάζονται.

red_walls_1

1. Το Κόκκινο Χρώμα στους Τοίχους

Αν είστε έτοιμοι να βάλετε το κόκκινο χρώμα στη ζωή σας, δοκιμάστε το σε ένα μικρό δωμάτιο ή σε έναν μεμονωμένο τοίχο. Στο Φενγκ Σούι το κόκκινο χρώμα έχει την ενέργεια του στοιχείου της φωτιάς και αν το προσθέσετε στον χώρο σας στην σωστή θέση και ποσότητα θα σας φέρνει χαρά, ενθουσιασμό και έντονη ερωτική επιθυμία. Καθώς το κόκκινο χρώμα ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς, είναι εξαιρετικό για να το χρησιμοποιείτε στα Νότια των χώρων σας, δεδομένου ότι ταιριάζει με το Φενγκ Σούι στοιχείο της φωτιάς που βρίσκετε στην νότια κατεύθυνση(τομέας φήμης).

red_walls_4

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο χρώμα στις περιοχές του Φενγκ Σούι που ανήκουν στο στοιχείο της γης, γιατί η φωτιά τρέφει το στοιχείο της γης στον παραγωγικό κύκλο των πέντε στοιχείων. Οι περιοχές που ανήκουν στο στοιχείο της γης στο Φενγκ Σουι είναι το Κέντρο,Νοτιοδυτικά(τομέας σχέσεων) και Νοτιοανατολικά (τομέας πλούτου).

red_wallpaper

Εκτός από το χρώμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταπετσαρίες σε αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος, σε σχέδιο που να ταιριάζει στην διακόσμηση του χώρου σας. Επειδή το κόκκινο είναι ένα έντονο χρώμα, μπορεί να φιλοξενήσει πάνω του ισχυρά και εντυπωσιακά αξεσουάρ. Το κόκκινο χρώμα στους τοίχους δείχνει ακόμη πιο υπέροχο αν τα κουφώματα και τα γύψινά σας έχουν λευκό χρώμα.

Συμβουλή Φενγκ Σούι: χρησιμοποιήστε το κόκκινο χρώμα με περισσότερο μέτρο στα δωμάτια των παιδιών, και ελεύθερα στο σαλόνι, την τραπεζαρία, το μπάνιο και την κουζίνα. Στο Φενγκ Σούι η διακόσμηση με κόκκινο χρώμα σημαίνει πλούτος και πολυτέλεια. Δοκιμάστε το!

red_furniture 1

2. Το Κόκκινο Χρώμα στα Έπιπλα

Επειδή το κόκκινο χρώμα είναι πολύ ελκυστικό, ακόμα και ένα κόκκινο κομμάτι μπορεί να μετατρέψει ένα μειλίχιο δωμάτιο. Τα κόκκινα έπιπλα λειτουργούν καλά και με τα απαλά αλλά και με τα σκούρα χρώματα. Αναδεικνύονται με χάρη όταν τα περιβάλουν ουδέτεροι ή λευκοί τοίχοι, ξύλινα δάπεδα ή φυσική πέτρα. Αν θέλουμε ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε τα κόκκινα έπιπλα με μεταλλικά ματ ή γυαλιστερά.

red_furniture 2

Το κόκκινο χρώμα δημιουργεί μια εντυπωσιακή-δραματική διακόσμηση σε όποιο δωμάτιο και αν το χρησιμοποιήσουμε, ακόμη και σε ένα τόσο χρηστικό δωμάτιο όπως την κουζίνα. Μην ξεχνάτε πως το κόκκινο είναι το χρώμα που ανοίγει την όρεξη, οπότε ταιριάζει τόσο φυσικά εδώ.  Είτε πρόκειται για το προσωπικό μας στυλ είτε για τη διακόσμηση των χώρων μας, στο διαχρονικό και υπέροχο ναυτικό στυλ όπου δεσπόζουν το λευκό και το βαθύ μπλε, οι πινελιές του κόκκινου χρώματος είναι πάντα καλοδεχούμενες και πολύ εντυπωσιακές.

Νοιώστε άνετα να προσθέσετε ένα κόκκινο έπιπλο στο χώρο σας, όπως βλέπετε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

accessories 1

3. Το Κόκκινο Χρώμα στα Αξεσουάρ

Αν δεν νοιώθετε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο χρώμα στις επιφάνειες των τοίχων ή των επίπλων, δοκιμάστε το σαν μια απόχρωση για τα διακοσμητικά σας. Το κόκκινο χρώμα ταιριάζει σχεδόν με όλα τα σκηνικά, αλλά πως θα είστε σίγουροι ότι δεν θα το παρακάνετε; Σας δίνω τέσσερις ασφαλείς συνδυασμούς για να προσθέσετε το κόκκινο χρώμα στο σπίτι σας. Τα κόκκινα αξεσουάρ με τις αποχρώσεις του μπλε είναι ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς.

accessories 2

Διαλέξτε ένα χρώμα – όπως το σοκολατί – το οποίο ισορροπεί πολύ το κόκκινο χρώμα.

accessories 3

Με τις πράσινες αποχρώσεις και τα λευκά έπιπλα το κόκκινο χρώμα δείχνει πολύ φρέσκο.

accessories 4

Σε κάθε περίπτωση μιας παλέτας φυσικών χρωμάτων, ακόμη και μια πινελιά του κόκκινου χρώματος μπορεί να ζωντανέψει τον χώρο σας.

Έλενα Αρσένογλου

elenaarsenoglou.com

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις