ΤΑΞΙΔΙΑ

Langholmen: Η φυλακή που έγινε ξενοδοχείο!

Όταν σχεδιάζεται ένα ξενοδοχείο, συνήθως το μεγαλύτερο βάρος της μελέτης πέφτει στην ιδανική διαμονή των πελατών του. Ωραίοι χώροι, εργονομικά σχεδιασμένοι, με άπλετο φως, και συνθήκες ώστε να χαλαρώσει ο πελάτης, αλλά και να νιώσει ευχάριστα. Ωστόσο τι θα λέγατε να μένατε σε μια πρώην φυλακή; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να σας θυμίζουν και από επάνω τις συνθήκες κράτησης ενός φυλακισμένου.

prison 2

Ένα τέτοιο ξενοδοχείο, υπάρχει στη Στοκχόλμη την πρωτε’υουσα της Σουηδίας. Δεν είναι το μοναδικό, αφού υπάρχουν παρόμοια στη Φιλανδία (Katakanokka), Βοστώνη (Liberty), στην Οξφόρδη (Malmansion), και φυσικά κάποια άλλα λιγότερο γνωστά. Το Langholmen όμως δεν “κρύβει την ιστορία του”. Στεγάζεται σε ένα κτήριο φυλακών του 19ου αιώνα στο πανέμορφο νησάκι Långholmen στη Στοκχόλμη. Ήταν φυλακή μέχρι το 1975. Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να διατηρήσουν όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά μιας φυλακής. Υπάρχουν μέχρι και κελιά (συνήθως τα μονόκλινα) για να νιώσετε κρατούμενος.

prison 5

Στο κέντρο του συγκροτήματος υπάρχει μια όμορφη πινακοθήκη μέσα σε ένα αίθριο, που χρονολογείται από το 1866. Υπάρχει επίσης και το μουσείο φυλακών της Στοκχόλμης όπου τα Σαββατοκύριακα γίνονται ομαδικές ξεναγήσεις. Αν και η γύρω περιοχή είναι εκπληκτικής ομορφιάς, μέσα θα νιώσετε λίγο παράξενα. Σαν εμπειρία αξίζει να το ζήσετε, αλλά μέχρι εκεί. Έλληνας φίλος των “Όμορφων ταξιδιών” όπου διέμεινε πριν καιρό, μας είπε ότι ένιωσε ένα μούδιασμα όσο έμενε μέσα στο δωμάτιο, καθώς πολλές σκέψεις περνούσαν συνεχώς από το μυαλό : “Ποιος άνθρωπος να έζησε στον ίδιο χώρο”, “τι αδίκημα να είχε διαπράξει” κτλ.

prison 4

Οι τιμές του είναι αρκετά τσιμπημένες. Ψάχνοντας σε γνωστή ιστοσελίδα κλεισίματος ξενοδοχείων, ανάλογα την εποχή οι τιμές ξεκινούσαν από 150 ευρώ (για το κελί) και έφταναν πολύ-πολύ ψηλότερα, για τα υπόλοιπα ποιο κλασικά δωμάτια. Πολύ ακριβό για μια φυλακή…Οι κριτικές των πελατών το έδιναν “Πολύ καλό” με βαθμολογία 8,1. Καλή διαμονή..

Omorfa taxidia

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις