ΛΑΡΙΣΑ

Ανακύκλωση για όλους στον Δήμο Κιλελέρ

Ο Δήμος απέκτησε υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και εγκαθιστά μπλε κάδους σε όλα τα χωριά

Ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο παραχώρησε πρόσφατα στον Δήμο Κιλελέρ η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ως επιστέγασμα της εξαιρετικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Το απορριμματοφόρο θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες αποκομιδής του περιεχομένου των μπλε κάδων ανακύκλωσης, οι οποίοι εγκαθίστανται σταδιακά σε κάθε ένα από τα 52 χωριά του Δήμου Κιλελέρ, που επεκτείνει την ανακύκλωση σε όλη την επικράτειά του.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρ. Κομήτσας, που συνοδεία των αντιδημάρχων κ. κ. Β. Χατζούλη και Γ. Καρυούδη και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου κ. Αχ. Πουρνάρα, παρέλαβαν την Παρασκευή το απορριμματοφόρο από τον εκπρόσωπο της ΕΕΑΑ κ. Γ. Γούλα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κομήτσας τόνισε τα εξής:

«Ο Δήμος Κιλελέρ αποδεικνύει στην πράξη τη μέριμνά του για την προστασία του περιβάλλοντος επεκτείνοντας σε κάθε Τοπική Κοινότητα το πρόγραμμα ανακύκλωσης χρήσιμων υλικών.

Ξεκινάμε μία σημαντική προσπάθεια βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας και με στόχο ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των πολιτών. Είμαι βέβαιος ότι κάθε δημότης θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα που απευθύνουμε για τη στήριξη της ανακύκλωσης, καθώς το καθαρό περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

Με την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης:

•  Κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Κιλελέρ εφοδιάζεται με μπλε κάδους μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασιών χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου κ.λπ.) ενώ ενημερωτικό υλικό έχει, ήδη, διανεμηθεί σε κάθε σπίτι όλων των χωριών μας.

• Κάθε επιχείρηση – κατάστημα και νοικοκυριό θα μετάσχουν στη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα οφέλη που θα προκύψουν για όλους μας από την ανακύκλωση είναι πολύ σημαντικά:

•  Μείωση του όγκου των απορριμμάτων και σημαντική οικονομία στην αποκομιδή τους

•  Μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος

•  Εξοικονόμηση ενέργειας με την ανακύκλωση χρήσιμων υλικών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις