ΛΑΡΙΣΑ

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κλοπές στη Λάρισα

Είχαν αποδράσει από το Ίδρυμα ανηλίκων Βόλου

Συνελήφθησαν χθες (26-12-2012) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 και 14 ετών, για τέσσερις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, οι δύο ανήλικοι διέρρηξαν κατάστημα «Μίνι Μάρκετ» 37χρονου ημεδαπού, σπάζοντας τη γυάλινη προθήκη του. Οι  αστυνομικοί κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 17χρονο να βρίσκεται στο εσωτερικό του καταστήματος και να έχει αφαιρέσει το χρηματικό πόσο των είκοσι (20) ευρώ και έντεκα (11) πακέτα τσιγάρα και τον 14χρονο να βρίσκεται εξωτερικά, έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες απέδρασαν προχθές (25-12-2012) από το Ίδρυμα ανηλίκων Βόλου, ενώ εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών:

•             Προχθές (25-12-2012) το απόγευμα, αμέσως μετά την απόδραση, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν τη δίκυκλη μοτοσικλέτα 39χρονου ημεδαπού, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, χθες (26-12-2012) κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ στο Βόλο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

•             Αφού οι συλληφθέντες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα στο σταθμό του ΟΣΕ, στη συνέχεια διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του δύο (2) πολυσουγιάδες. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε συρμό του ΟΣΕ με προορισμό τη Λάρισα.

•             Με την άφιξή τους στη Λάρισα, οι δύο δράστες αφαίρεσαν από το ανασφάλιστο όχημα 53χρονου ημεδαπού ένα (1) πολυεργαλείο, μια (1) συσκευή «GPS» αυτοκινήτου με το φορτιστή της, μια (1) συσκευή «USB», ένα (1) ζεύγος ακουστικών κινητού τηλέφωνου και ένα (1) φορητό φακό.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία που αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό των αυτοκινήτων και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των δύο ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις