ΛΑΡΙΣΑ

«Απόλυτη σιωπή αλληλεγγύης στο δήμο Κιλελέρ»

Ανακοίνωση των συμβούλων της παράταξης «Μαρίνος Αντύπας» Γ. Ακριβούλη και Χρ. Χατζούλη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαρίνος Αντύπας» του Δήμου Κιλελέρ Γ. Ακριβούλης και Χρ. Χατζούλης , εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που σ’ όλη την Ελλάδα πολίτες και δημοτικές αρχές συντονίζουν τη δράση τους, για να ξαναγράψουν την ιστορία της αλληλεγγύης στη χώρα, στο Δήμο Κιλελέρ επικρατεί η απόλυτη σιωπή. Καμιά απολύτως πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ούτε καν για τα στοιχειώδη που θα εξασφαλίσουν μια ελάχιστη βοήθεια στους δημότες που στερούνται τα βασικά.

Από τα περασμένα Χριστούγεννα του 2011 «εγκαλούσαμε» τη δημοτική αρχή για την απόλυτη εγκατάλειψη κάθε ιδέας κοινωνικής πολιτικής. Στο χρόνο που μεσολάβησε, (ξαναήρθαν Χριστούγεννα) οι ενέργειες της δημοτικής αρχής προς τον τομέα της οργάνωσης κοινωνικών προγραμμάτων είναι ανύπαρκτες.

Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη σύσταση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η δημοτική αρχή αδιαφόρησε. Στους περισσότερους δήμους της χώρας γίνονται ενέργειες για τη δημιουργία κοινωνικών ιατρείων και κοινωνικών φαρμακείων. Στο Δήμο Κιλελέρ τίποτα. Ούτε καν η οργάνωση ενός συσσιτίου για τους δημότες που στερούνται ακόμα και το καθημερινό φαγητό.

Αντιθέτως η δημοτική αρχή είναι πολύ συνεπής στις γιορτές και τα πανηγύρια (γιατί άραγε;). Φαίνεται προσπαθεί να διασκεδάσει τους ανθρώπους που βρίσκονται αγκαλιά με την απόγνωση. Όσους στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όσους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαί, όσους στερούνται ακόμα και τη θέρμανση ή το ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους, από τους απανωτούς φόρους και τα χαράτσια.

Κάθε φορά που πλησιάζουν Χριστούγεννα η θλίψη επιστρέφει στο Δήμο μας. Η πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής, η εμμονή της σε γιορτές και πανηγύρια και η παντελής απουσία της δημοτικής αρχής απέναντι  στον πραγματικό Γολγοθά των δημοτών, κάνουν το δήμο μας τη μοναδική ίσως εξαίρεση στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα: Το μοναδικό δήμο χωρίς ούτε μια δομή, ούτε μια δράση κοινωνικής πολιτικής σε μια χώρα που χειμάζεται από την οικονομική κρίση.

 

Κρίμα…»

Γ. Ακριβούλης

Χ. Χατζούλης

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις