ΛΑΡΙΣΑ

Εκδηλώσεις συμπαράστασης σε αρνητή στράτευσης

Δικάζεται στις 18 Δεκεμβρίου στο Αεροδικείο Λάρισας

Σε ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας επισημαίνονται τα εξής :

«Στις 18 Δεκεμβρίου δικάζεται στο Αεροδικείο Λάρισας ο αρνητής στράτευσης Μενέλαος Εξίογλου. Το έγκλημά του είναι πως το Μάη του 2010, μαζί με άλλους έξι αρνητές στράτευσης, δήλωσε δημόσια τη συνειδησιακή του αντίθεση στο στρατοκρατικό μηχανισμό και τα εθνικά ιδεολογήματα δίνοντας το δικό του περιεχόμενο στις έννοιες της πατρίδας και των εχθρών της.

Η στάση αυτή αποκτά μια ξεχωριστή σημασία στις μέρες που η πολιτική και οικονομική ελίτ ισοπεδώνει την κοινωνία  επικαλούμενη την «εθνική ενότητα» για τη «σωτηρία της πατρίδας», την ίδια στιγμή που τα φασιστικά μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής για τους ίδιους λόγους σπέρνουν το ρατσιστικό τους μίσος απέναντι σ΄ οτιδήποτε διαφορετικό.

Θεωρούμε διώξεις σαν αυτή, ευθεία βολή στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα της αντίρρησης συνείδησης και της αυτοδιάθεσης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συναγωνιστές που θαρραλέα ανοίγουν δημόσια και πολιτικά το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης, αμφισβητούν έμπρακτα το «όπου αρχίζει ο στρατός σταματά η λογική» δείχνουν με τη στάση τους ότι τα πράγματα μπορεί να’ ναι κι αλλιώς.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και «…κάνουμε σαφές και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμά μας στην συνειδητή και “στρατευμένη” προσφορά του χρόνου, της διάθεσης, της γνώσης και της κάθε ικανότητάς μας στις κοινωνικές δράσεις και τα κοινωνικά πεδία που ιεραρχούμε υψηλότερα και στις οποίες γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε υδροκέφαλο μηχανισμό πως μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερο.» [απόσπασμα από τη δημόσια δήλωση των 7 αρνητών στράτευσης]

Καμιά δίωξη στον αρνητή στράτευσης Μενέλαο Εξίογλου

Το δικαίωμα στην άρνηση στράτευσης είναι αδιαπραγμάτευτο

Σάββατο 15/12 , 20.30μμ  Στέκι para tod@s, Φαρμακίδου 4

Εκδήλωση συζήτηση για την αντίρρηση συνείδησης / συντροφική κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης

Τρίτη 18/12,  8.30π.μ, πλατεία Ο.Σ.Ε. Λάρισας

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις