ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Την Παρασκευή η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για το «Χωριό του Άϊ Βασίλη»

Σχεδόν δύο ώρες διήρκησε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν εμπορικοί φορείς της πόλης ζητώντας τη διακοπή λειτουργίας του «Χωριού» στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης.

Η εκδίκαση ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν τις 4.

Πέραν των δικηγόρων των δύο πλευρών, ως μάρτυρες στο δικαστήριο μίλησαν από πλευράς εμπορικών φορέων ο κ. Ντίνος Διαμάντος ως πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και ο Χρήστος Γενιτσεφτσής ως μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Από την… αντίπερα όχθη ως μάρτυρας μίλησε ο λογιστής του ιδιώτη που έχει πάρει την απ’ ευθείας ανάθεση.

Σε ότι αφορά τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, άξιο λόγου είναι το ότι η πλευρά του ιδιώτη υποστήριξε πως οι ιδιώτες δεν ενοικιάζουν χώρο στο «Χωριό» αλλά υπηρεσίες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αντικρούσουν το βασικό επιχείρημα των εμπόρων περί της απαγόρευσης της υπεκμίσθωσης.

Σε κάθε περίπτωση το μεσημέρι της Παρασκευής το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και για τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟ

Το πρωί της Πέμπτης εξάλλου, έλαβε την εισαγγελική κλήση ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ντίνος Διαμάντος για τις καταγγελίες που είχε πραγματοποιήσει σε ότι αφορά το θέμα της ανάθεσης για το «Χωριό του Άϊ Βασίλη» στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις σχετικές καταγγελίες του κ. Διαμάντου είχε προκληθεί εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Έτσι την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Διαμάντος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα περάσει το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας.

Newsroom onlarissa.gr / ΦΩΤΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις